Prethodni članak
Sljedeći članak

Matija Gregurić u Domžalama postavio svoj novi osobni rekord

Sjajan početak sezone za bacača kladiva iz Zaboka


Bolji početak sezone bacač kladiva iz Zaboka, Matija Gregurić, nije mogao ni zamisliti. Na Otvorenom prvenstvu Slovenije član AK Dinamo-Zrinjevac bacio je kladivo na daljinu od 74,90 metara, što je njegov novi osobni rekord s kladivom od 7,26 kg. Ujedno Matija je ovim rezultatom i drugi na rang-listi najboljih hrvatskih bacača kladiva, bolji od njega samo je još uvijek aktualni hrvatski rekorded, Andras Haklits koji je kladivo bacio 80,41 metar. Matija je naravno s ovim rezultatom i pobijedio na Otvorenom prvenstvu Slovenije.

Pred Matijom su sada dvotjedne pripreme u Splitu zajedno s trenerom Rolandom Vargom, a već 2. i 3. ožujka na istom mjestu očekuje ga Prvenstvo Hrvatske gdje je naravno glavni favorit. S velikim ambicijama putuje tjedan dana nakon PH na Europski bacački kup u portugalsku Leiriu. Tamo očekuje napad na jednu od medalja.

Ambicije su velike. Iako je početak sezone Matija je već sada vrlo blizu norme za Europsko prvenstvo u Rimu koje će se održati početkom lipnja. Norma je 76,50, a Matija od tog rezultata dijeli 1,60 centimetara. Još uvijek vjeruje da može oboriti i normu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a ta norma iznosi 78,20. Možda će trebati baciti i manje, glavno je da se nađe među 32 bacača kladiva na svjetskoj rang listi i Hrvatsko zagorje bi moglo dobiti olimpijca, čime bi Gregurić ispisao zlatnu stranicu sporta za Hrvatsko zagorje. Trenutno ima drugu kategoriju sportaša prema HOO, a vrlo brzo bi mogao i u elitni prvi rang ako ovako nastavi.

-Zadovoljan sam nastupom na svojem prvom ovosezonskom natjecanju na koje sam došao iz punog treninga. Moram priznati da nisam očekivao ovako dobar rezultat. Krećem na pripreme, dobro ću se pripremiti, a onda prvo krećem u napad na medalju na Europskom bacačkom kupu, a potom u lov na norme za Europsko prvenstvo u Rimu i Olimpijske igre u Parizu – izjavio nam je Matija Gregurić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook