Prethodni članak
Sljedeći članak

Pomoćno igralište Zagorca nakon dugo vremena u funkciji


Subota, 17. veljače 2024. godine, je zasigurno dan koji će sa pravim guštom pamtiti i klub i navijači Zagorca jer nakon više od 10 godina u funkciju je stavljen pomoćni teren Zagorca. Svakako uz legendarnog Štefa ( Stjepan Osredečki, op.a. ) i njegovog novog „asistenta“ Ivana Hercega koji su danima radili i pokušavali, te su i uspjeli , što  prije staviti u funkciju pomoćni teren zasigurno je najzaslužnija Uprava kluba koju je predvodio Miljenko Merkaš, predsjednik kluba.

Naime, nekako baš od njegovog dolaska na čelo kluba počeo se kotrljati kotačić koji ja polako ali sigurno slagao novu i kvalitetniju infrastrukturu kluba. Teško je sve nabrojati ali evo samo nekoliko stvari – potpuno uređene svlačionice, postavljene stolice na kompletnoj tribini, stavljeno u funkciju automatsko navodnjavanje glavnog terena, i, svakako, kruna svega je bilo svečano otvaranje terena sa umjetnom travom da bi se paralelno sa tim uređivalo i pomoćno igralište. Svakako moramo naglasiti – bez pomoći Grada i gradonačelnika Zorana Gregurovića bila bi to gotovo nemoguća misija.

Utabanim putem bivše Uprave nastavila je i nova Uprava predvođena predsjednikom Tomislavom Pernjekom tako su, između ostalog, postavljene montažne tribine uz teren sa umjetnom travom a kruna svega je upravo odigravanje službene utakmice – i to dvije - najprije protiv Lučkog a potom protiv Ivančice – na pomoćnom terenu koji je do prije nekoliko godina ( kada je i počelo uređivanje terena ) više ličio na oranicu negoli na nogometno igralište a sada poprima obrise terena koji bi, najmanje, zadovoljio licencirane uvjete za prvu županijsku a možda čak i za četvrtu nogometnu ligu.

Nekoga posebno isticati zbog tako dobro urađenog rada na pomoćnom igralištu bilo bi apsurdno jer svi imaju barem komadić svog rada utkanog u taj teren ali ipak nekako mi u prvi plan iskače čovjek koji je na stadionu po cijele dane i brine, uz svog „asistenta“ Hercega, o svim terenima stadiona a glavni teren koji već godinama najkvalitetniji u ovoj regiji ako ne i šire kruna je rada popularnog i legendarnog Stjepana Osredečkog Štefa.

Još članaka iz "Sport"

Facebook