Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjednici Glanc čisto i Meniga Mont & OPG Šćuric

Odigran Malonogometni turnir Kaj kup 2022.


Nakon punih devet godina Festivalski turnir – Kaj kup – vratio se u Festivalski tjedan. Nadamo se da je ovo projekt trojice mladih ljudi – Goran Malogorski, Mateo Mužar i Borna Vidiček  -  koji će početi pisati nove stranice povijesti malog nogometa u Krapini jer ne zaboravimo ovaj je turnir uvijek privlačio od 500 do 1000 gledatelja. Ove godine Festivalski turnir ( Kaj kup  2022. ) održavao se od 7. do 10. rujna 2022. godine. Istovremeno ovaj turnir donio je dvostruki program – igralo se u sustavu 5+1 za ekipe koje vole taj tip malog nogometa te za one koji više vole malo manji nogomet igralo se i 3V3. 

3 V  3

Ovaj sistem  ( 3 V 3 ) turnira u posljednje vrijeme izuzetno je popularan kod malonogometaša te je tako i  na ovom turniru privukao veliki broj ekipa – čak 27. Nakon izuzetno zanimljivih utakmica po skupinama te nakon toga i osmine finala krenulo se u četvrtzavršnicu. Prvi su na teren izašle ekipe Šerfa i KR BAU  ( 0:3 ), te potom u dramatičnoj utakmici nakon raspucavanja ( u regularnom dijelu 2:2 ) Mužek Kaminko je 4:3 pobijedio Pilanu Draganić. U preostala dva susreta rezultat je bio NBD-Glanc Čisto 1:7 i Graditeljstvo Merkaš-Meniga Mont 0:3. U polufinalu je Glanc Čisto sa 5:0 pobijedilo Kaminko Mužek da bi u drugom polufinalu Meniga Mont sa 3:2 pobijedio KR BAU.

Za treće mjesto odlučivalo se raspucavanjem gdje je Kaminko Mužek sa 4:3 nadjačalo KR BAU.  Finale je donijelo izuzetno zanimljivu utakmicu u kojoj je, ipak, Glanc Čisto pokazalo da je za nijansu bolja od Meniga Monta rezultatom 4:2.

Sve prvoplasirane ekipe dobile su prigodne pehare i novčane nagrade dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Matija Majcenić ( Glanc Čisto ).

Rezultati. Poluzavršnica: Glanc Čisto – Kaminko Mužek 5:0; Meniga Mont – KR BAU 3:2. Za treće mjesto: Kaminko Mužek – KR BAU 4:3. Finale: Glanc Čisto – Meniga Mont 2:4.

Poredak: 1. Glanc Čisto; 2. Meniga Mont; 3. Kaminko Mužek; 4. KR BAU.

5+1

Ovaj tip turnir je tradicionalan u  našem okružju i do pojave futsala svi turniri su se uvijek igrali u tom sistemu ipak i  danas ekipe vole taj sistem te je tako na turnir prijavljena 21 ekipa. Igrale su po skupinama ate su prvaci i najbolji drugi ostvarili pravo igranja u osmini završnici.

Nakon završenih utakmica u osmina  završnici u četvrtzavršnici Graditeljstvo Merkaš izgubilo je 0:3 od Meniga Monta / OPG Šćuric, Saluti Bau je nakon penala ( u regularnom dijelu 2:2 ) sa 4:3 nadvladalo Eurofas fasade. U ostalim susretima postignuti su ovi rezultati: CB Europa – Dumače Petrinja 1:2 te MD Tomurad – Štefan 2:2 ( 5:4 ).

U polufinalu nije bilo nikakvih dvojbi s obzirom da su MD Tomurad ( 3:1 protiv Saluti Bau ) i Meniga Mont & OPG Šćuric ( 3:0 protiv Dumače Petrinja ) lako savladali svoje protivnike.  U borbi za treće mjesto Dumače Petrinja je nakon raspucavanja 3:2 pobijedilo Saluti Bau. U finalu se očekivala velika borba s obzirom da su se u njemu našle dvije najkvalitetnije ekipe no Meniga Mont & OPG Šćuric su lakoćom, 3:0, došli do naslova najbolje ekipe protiv MD Tomurada.

Prvoplasirane ekipe dobile su prigodne pehare i novčane nagrade ali su i nagrađeni najbolji pojedinci. Najbolji igrač turnira bio je Josip Jurić ( Meniga Mont & OPG Šćuric ), najbolji strijelac je Franjo Matković ( Menga Mont & OPG Šćuric ) dok je najbolji golman Renato Čibašić ( MD Tomurad ).

Poredak: 1. Meniga Mont & OPG ŠĆuric; 2. MD Tomurad; 3. Dumače Petrinja; 4. Saluti Bau.

Sve nagrade uručio je Mladen Gregurović, predsjednik gradskog vijeća Grada Krapine.

 Odlično organiziran turnir donio je i posebne nagrade gledateljima te su tako putem tombole gledatelji nagrađeni: dres Zagorca i igrača NK Varaždin Igora Postonjskog; dres Petra Bočkaja igrača Dinama; dres Roberta Murića igrača turskog Konyaspora; dres Silvia Goričana nogometaša Lokomotive; dva puta po 4 karte za cjelodnevno kupanje Aqua Vivae Krapinske Toplice te jednom 2 karte;  jedna boca Jack Danielsa u Ilir Baru; dres Antonia Boseca igrača Slaven Belupa i dres Ivana Krstanovića nogometaša Slaven Belupa.

Još članaka iz "Sport"

Facebook