Prethodni članak
Sljedeći članak

Matija Smrekar: "Spreman sam pomoći momčadi da ostvarimo cilj"


S puno pažnje prošao je prelazak sada već bivšeg kapetana Zagorca KR, Matije Smrekara, u Mladost Zabok. Kroz povijest je bilo više prijelaza u obrnutom smjeru, jer je Zagorec već obično bio u višem rangu. No ni jedan prijelaz nije bio tako zvučan kao ovaj. Smrekar je najbolji zagorski napadač, s ozbiljnom karijerom koja ide prema kraju, ali još uvijek igra i zabija na visokoj razini.

-Privukao me je entuzijazam ljudi u klubu i njihov izazov koji su se pred sebe postavili, a to je da se borimo za sam vrh i pokušamo plasirati u rang više. U tome sam pronašao i svoj motiv. Za sada imam samo riječi pohvale. Zahvaljujem ljudima iz kluba što su se toliko angažirali na mom dovođenju u Mladost - govori nam Smrekar.

Već na prvom treningu vidjelo se o kakvom je profesionalcu riječ. Trčao je na čelu kolone, a u slobodnoj igri bio je razigran i rastrčan i odlično je upošljavao svoje suigrače.

-Poznajem 90% momčadi. Vjerujem da se možemo boriti za sam vrh, normalno nitko ne može jamčiti prvo mjesto. Suigrači su me lijepo prihvatili, trenera znam od prije i zaista se ugodno osjećam u novoj sredini - prenio je svoje prve dojmove Smrekar.

Ovog rasnog strijelca zaista ne treba puno predstavljati. Redovito je bio među prva tri strijelca liga u kojima je Zagorec KR participirao. Prije dvije sezone bio je najbolji strijelac 3. NL-središte, a prošle sezone s 13 golova bio je šesti strijelac jake Druge SuperSport NL. Mladost je jednostavno trebao takav igrač za visoke ciljeve. Smrekar je svjestan da se od njega puno očekuje.

-Ne volim si stavljati imperativ, sad sam već u godinama gdje sam stvarno iskusan. Momčadski cilj mi je bitniji od brojeva golova koji ću zabiti i to je osnovni razlog što sam sedam godina bio najbolji strijelac Zagorca KR. Ne vidim razlog zašto i u ovom rangu ne bi napao poziciju prvog strijelca lige, vjerujem da sam sposoban za to. Momčad je spremna pomoći meni, a ja sam spreman pomoći momčadi da ostvarimo cilj zbog kojeg smo svi tu-završio je Smrekar.

Matija Smrekar

Još članaka iz "Sport"

Facebook