Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec zasluženo slavio u Brezovici

2. kolo IV. NL-središte skupina A, Brezovica - KLANJEC 0:2


Nogometaši Klanjca sjajno su počeli natjecanje u IV. NL-središe skupina A. Nakon što su u prvom kolu u gostima otkinuli bod Prečkom koje prošle sezone bilo treće, u drugom su kolo protiv prošlogodišnjeg viceprvaka Brezovice na njenom travnjaku došli do sva tri boda. Sasvim zasluženo.

Već u 5. minuti nakon ubačaja Drčića lopta preskače Đuričića, dolazi do K. Pavlinića koji s 13 metara puca u vratara. Minutu kasnije na drugoj strani opasno prijeti glavom Smolčić nakon ubačaja s desne strane, ali je zamalo neprecizan. U 13. minuti svoj dobar udarac iskušava Zrnc, no Krizmanić uz manje napore kroti njegov udarac. Prilike se redaju ko na tekućoj traci, pa tako K. Pavlinić u 15. minuti krade lopte neopreznom Đuričiću i dodaje za Brleka, koji dobro puca, ali Puntarić blokira njegov udarac. Šest minuta kasnije Vrabec odlično centrira s desne strane, Brlek puca glavom, ali zamalo pokraj gola. Napori Klanjca isplatili su se u 23. minuti. Drčić dubinskom loptom pronalazi K. Pavlinića koji izlazi sam pred domaćeg vratara, prebacuje ga i iz neposredne blizine gura loptu u praznu mrežu za 0:1. U 25. minuti Trbušić ubacuje, a blok Fabijanca umalo vara domaćeg vratara koji krajnjim naporom odbija do Lovreka, ali ovaj je zamalo nepreciizan. Opasni Brlek u 30. minuti s igračem na leđima puca pokraj gola. Domaći s ponovno na sceni kada nakon kornera u 38. minuti Smolčić produžuje do Celišćaka, a ovaj s desetak metara uadljenosti puca preko gola. Na drugoj strani u 40. minuti zamalo je neprecizan Petrišić nakon dubinske lopte Leša. Do kraja poluvremena udrarac Smolčića u 41. minuti završava malo pokraj gola, a najbolju priliku u 45. minuti nakon centaršuta Fabijaneca s desne strane promašuje Puntarić koji s dva metra udaljenosti puca glavom pokraj gola.

U nastavku tempo je malo splasnuo. Dobre prilike imali su F. Pavlinić u 55. i Vrabec u 75., no bili su pomalo neodlučni u realizaciji. I onda u 82. minuti Drčić eurogolom s dvadesetak metara udaljenosti postavlja konačnih 0:2 za sasvim zasluženo pobjedu Klanjca kojeg je u Brezovici pratilo  tridesetak bučnih navijača. Kakva će to tek fešta biti u nedjelju kad se Klanjec vraća na svoj travnjak u Klanjec i ugošćuje Odru u 3. kolu IV. NL-središte Zagreb-skupina A.

BREZOVICA - KLANJEC 0:2 (0:1)

BREZOVICA: igralište Brezovice, GLEDATELJA: 100,  SUCI: Lukec, Makar i Tomašić.

STRIJELCI: 0:1 K. Pavlinić 23', 0:2 Drčić 82'.

BREZOVICA: Krizmanić, Puntarić, Delić (28' Frklić), Đuričić, Celiček, Gorše (55' Milašinović), Smolčić, Relja (64' Trčak), Fabijanec (82' Obradović), Miličević, Kolar. TRENER: Ivan Klarić

KLANJEC: Žigman, Bogović, Brlek (72' Humski), Zrnc, Drčić (90'+1 Iveković), Trbušić (83' Petrović), K. Pavlinić, Lovrek, Vrabec, Leš (46' F. Pavlinić), Petrišić. TRENER: Dragutin Tomašković

Još članaka iz "Sport"

Facebook