Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj preokretom do sva tri boda protiv Vrbovca

3. NL – centar: 18. kolo: Gaj Mače – Vrbovec 3:2


Gaj Mače je danas odradio utakmicu 18. kola 3. NL centar. Riječ je o zapravo zaostaloj utakmici, koja je zbog lošeg vremena i stanja terena odgađana dva puta, a iz trećeg pokušaja je uspješno odrađena. Gaj je u utakmicu ušao kao favorit, jer je Vrbovec u borbi za opstanak, a Gaj u 'mirnim vodama', no teren je mjesto na kojem to treba dokazati.

Vrbovec šokirao Gaj

Gaj je u utakmicu ušao od samog početka dominanto, a gosti su se činili prilično inferiorni. No, dojam i rezultat ne idu uvijek ruku pod ruku. Prvu priliku Gaj je imao u 9. minuti. Nakon jedne ubačene lopte i odbijanca, Mario Brlečić je pucao, ali malo preko gola. U sličnoj se situaciji pet minuta kasnije našao Dino Postonjski. On je primio loptu na prsa i zapucao, ali ishod identičan kao i kod Brlečića.

U 18. minuti zaprijetio je i Tomislav Haramustek, no i njegov je udarac bio neprecizan. I onda nakon toga šok za domaćine. Gaj je u 21. minuti imao posjed kao i cijelo vrijeme, no ovaj puta jedna je izgubljena lopta na 20 metara od gola gostiju stigla do Vlatka Martinovića, koji odlaže na lijevo krilo, daje za Josipa Colarića, koji pak ulazi u kazneni prostor s lijeve strane i pogađa malu mrežicu Mislava Janka Tora za pomalo šokantnih 0:1. Nakon vodstva gostiju do odmora, Gaj nastavlja sa dominacijom u posjedu, ali nekih posebno izglednih prilika do poluvremena nema. Izdvajamo još dva pokušaja Haramusteka s distance, no na odmor se odlazi sa 0:1.

Zasluženi preokret u nastavku

Od prvog napada domaćini u nastavak kreću po preokret, uz ulazak iskusnijih Šabana, Vukadina i Sambola. U 49. minuti Dino Cvrtila se dobro probio po lijevoj strani i ubacio a golman Niko Kralj u zadnji čas hvata loptu ispred Martina Šabana. U 54. minuti Jurica Sambol baca dugi aut, nakon dva odbijanaca Brlečić daje za Tomislava Mazalovića, koji produžuje u kaznenom prostoru za Šabana. Uslijedio je jak udarac iz prve, malo preko gola. U 56. minuti Tomas Vukadin puca sa 18 metara pored gola, a u 57. Šaban glavom preko gola. Ali u 58. minuti inicijativa domaćina je urodila plodom. Mazalović je donio jednu loptu u zonu udarca, preko Postonjskog ona dolazi do Haramusteka, koji sjajnim udarcem sa 20 tak metara zabija za 1:1.

U 62. minuti Haramustek opet prijeti sjajnim udarcem sa 18 metara koji Kralj jedva prebacuje preko gola u korner. No, time samo na 20 sekundi odgađa vodstvo Gaja. Naime, iz kuta ubacuje Cvrtila a u skoku je najviši Šaban i pogađa za 2:1. Gaj je nakon toga stao na loptu, prilike se više nisu redale svake dvije minute, ali je slijedeća u 74. minuti pretvorena u 3:1. Jednu oduzetu loptu Krunoslav Sedak je iz prve proslijedio lijevo za Cvrtilu, koji ulazi u sredinu, daje za Šabana i kreće u sprint prema golu. Šaban to osjeća, izvrsno ga proigrava, a iako je Kralj izašao pred njega, Cvrtila zadržava kontrolu nad loptom i skoro sa gol aut crte šalje loptu u mrežu za 3:1.

Gosti u nastavku kao da se nisu ni pojavili. Barem sve do 81. minute, kada Brlečić griješi na 25 metara pa Vukadin mora raditi prekršaj. Slobodan udarac u 82. minuti sjajno izvodi Josip Colarić i pogađa neobranjivo za 3:2. Reklo bi se iz ničega, ali na vrijeme za goste da pokušaju zadnjih 10 minute učiniti zanimljivim. Planove im je mogao u 84. pokvariti Haramustek, koji se nakon solo prodora i duplog pasa sa Postonjskim našao u dobroj poziciji na 13 metara, ali Kralj istrčava i spašava.

U 89. minuti prvi puta u nastavku gosti su s loptom u kaznenom prostoru, pokušava Kristijan Colarić iz gužve, a lopta se odbija u korner, nakon kojeg se osjeća malo panike, no obrana ipak otklanja opasnost. No, nakon toga domaći iskusni igrači čuvaju loptu dobrih pet minuta duboko u nadoknadu. Gosti dobivaju prekid u svojoj polovici u 4. minuti nadoknade, no obrana odbija ubačenu loptu, otklanja opasnost, a sutkinja Ana Kederov svira kraj. Tako Gaj preokretom dolazi do zaslužene pobjede.

3. NL – centar, 18. kolo

GAJ MAČE – VRBOVEC 3:1 (0:1)

SUTKINJA/SUCI: Kederov, Jurčec, Rašić  GLEDATELJA: 200

STRIJELCI: 0:1 J. Colarić 21', 1:1 Haramustek 58', 2:1 Šaban 62', 3:1 Cvrtila 74', 3:2 J. Colarić 82'

GAJ MAČE: Tor, Deak (65' Sedak), Brlečić (90' Josipović), Postonjski, Haramustek, Cvrtila, Baneković (46' Sambol), Mazalović, Krpanec, Tepšić (46' Šaban), Pranjić (46' Vukadin); trener: Marijan Glavica.

VRBOVEC: Kralj, Videc (59' Varga), Ćosić, K. Colarić, Martinović, Babić (54' Gašpar), J. Colarić, Škaro, Bubnjar, Trošić, Jantoljak; trener: Dražen Biškup

Još članaka iz "Sport"

Facebook