Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Trail "Za dušu i tijele - Mirko Fulir" – pobjede za Špoljara, Janžek i Posavca

Prvi puta u Mariji Bistrici


 Po prvi put u Mariji Bistrici održana je jedna trail utrka, u organizaciji Turističke zajednice Općine Marija Bistrica a pod pokroviteljstvom Općine Marija Bistrica. Prva takva dobila je naziv po bistričkoj obilaznici “Za dušu i tijele – Mirko Fulir”. Obilaznicu je osmislio i obilježio Mirko Fulir (1948. – 2009.). Naziv obilaznice je inspiriran osjećajima i potrebom duše i tijela. U svom punom obimu obilaznica je duga 15 km, no trail je održan na nešto manjoj dionici od 12,2 km. Start i cilj utrke bio je ispod Bistričke kalvarije. Inače za utrku je do kraja listopada bilo prijavljeno 322-oje sudionika, no zbog epidemioloških mjera za nastup je bila potrebna EU COVID potvrda, tako da je odaziv na kraju bio manji, pa se na startu pojavilo 80 natjecatelja, od čega 27 u ženskoj konkurenciji.

Prije samog starta sve natjecatelje i organizatore pozdravio je rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević, koji je izrazio zadovoljstvo održavanjem utrke u Mariji Bistrici, ali i žaljenje što i sam ne može nastupiti zbog ozljede iako je bio među prijavljenima, te u slobodno vrijeme često i trči i hoda i vozi bicikl, a igra i nogomet. Idejni začetnik utrke u Mariji Bistrici, koja se bodovala i kao završno kolo zagorske lige je Sven Plečko, pa je organizacijski i najviše pripomogao glavnom organizatoru Turističkoj zajednici Općine Marija Bistrica, a tu su bili i pripadnici HGSS-a, vatrogasci DVD-a Marija Bistrica i DVD-a Tugonica – Podgrađe, članovi PD Grohot te pripadnici jedinice prometne mladeži Marija Bistrica. Svi skupa uz pomoć iskusnih članova zagorskih klubova pridonijeli su da utrka bude odlično organizirana. Za sve je natjecatelje nakon utrke organizator osigurao ručak, a natjecatelje je pozdravio i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

Svi natjecatelji bili su vrlo zadovoljni stazom i opći je dojam da je ovo samo prva u nizu utrka, koja će se održati u Mariji Bistrici, u budućnosti možda i u nekom ranijem terminu, jer je ova prekrasna ruta na nekim dijelovima malo stvarala problema trkačima zbog blata. Sa nekoliko većih uspona ova je utrka zahtjevna, no pobjednik Nikola Špoljar iz AK Zabok problema nije imao i prošao ju je u vremenu 00:50:12. Drugo mjesto osovjio je Neven Čorko iz AK Rudolf Perešin Gornja Stubica sa vremenom 00:50:54, dok je treći bio Domagoj Buzjak s vremenom 00:51:41, koji je u ciljnom sprintu za sekundu prestigao Marka Goričkog, oba iz AK Zabok. U ženskoj konkurenciji slavila je Dijana Janžek iz TK Maraton Krapina s vremenom 01:11:53, a ukupno je bila 25. Drugo mjesto osvojila je Kristina Tenšek iz AK Zaprešić s vremenom 01:13:56, ukupno je bila 29., dok je Bojana Požgaj iz BSV Ludbreg bila ukupno 32., a kod žena treća sa vremenom 01:16:04. U muškoj juniorskoj konkurenciji slavio je David Posavec iz AK Zabok s vremenom 00:58:23, a ukupno je bio 6., drugi je bio njegov klupski kolega Leon Crnković s vremenom 01:05:26, ukupno 13., a treći je bio Dorijan Matejaš s vremenom 01:24:24, ukupno 51.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook