Prethodni članak
Sljedeći članak

Florian Šalec pobjednik klase 4b na 30. jubilarnoj ''Nagradi Stubičkih Toplica''

Zagorski automobilistički as slavio na svom brdu


U organizaciji AK Delta na legendarnoj sljemenskoj stazi održana je 30. jubilarna „Nagrada Stubičkih Toplica“ u brdskom automobilizmu. Ove je godine okupila 55 vozača iz svih hrvatskih klubova. Vrlo atraktivne utrke vožene su po velikoj vrućini, no unatoč tome gledatelji su imali što za vidjeti. Brojne domaće navijače oduševio je domaći as, vozač AK Zagorje (Oroslavje) Florian Šalec koji je po prvi puta slavio na svom domaćem brdu i stigao do svoje prve ovosezonske pobjede u klas i 4b. Sa svojim Citroenom C2 R2 Florian je u dvije utrke ostvario vrijeme 6:16,366 što mu je donijelo i visoko deseto mjesto u generalnom poretku. Vozača Skradina, Renata Herca u znatno snažnijoj Opel Astri GSI 2.0 Florian  je ostavio za više od četiri sekunde, a sjajan nastup u klasi 4b imao je i drugi vozač AK Zagorje (Oroslavje) Filip Pavlina koji je s Citroen Saxom 1.6 osvojio treće mjesto u klasi 4b, a za Hercom je zaostao samo 240 tisućinki.

-Presretan sam. Ono što sam najavio to sam i ostvario. Neopisiv je osjećaj slaviti pred svojim navijačima po prvi puta na „svom brdu“. Ovo mi je veliki poticaj za nastavak sezone – izjavio nam je Florian Šalec nakon velike pobjede na Sljemenu.

Od ostalih zagorskih predstavnika moramo istaknuti Nikolu Labaša koji je sa Škodom Fabiom 1.4 16V osvojio treće mjesto u klasi 6b, dok je Krunoslav Car s Fiat Puntom 1.6 osvojio četvrto mjesto u klasi 6a, a Renato Zebec je u istoj klasi sa Zastavom Yugo GTI 1.3 bio peti.

Pobjednik utrke u generalnom poretku je vozač AKK Fly with Kolman Filip Magdić u Gibson Nemesisu RME 3.0 koji je za samo 18 tisućinki nadmašio svog klupskog kolegu Dejana Dimitrijevića u Seat Leonu 3.2, dok je treće mjesto osvojio vozač AK Župa dubrovačka Nino Andrejević u Fiat Puntu 1.4 Turbo.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook