Prethodni članak
Sljedeći članak

DRAGUTIN ČRNJEVIĆ: 'Od svih mogućih rješenja ovo je najmanje bolno'

Hrvatski košarkaški savaez donio je odluku o završetku natjecateljske sezone 2019./2020.


Na svojoj 7. sjednici, koja je održana elektronskim putem 1. travnja,  Hrvatski košarkaški savez donio je odluku da se zbog globalen pandemije izazvane korona virusom i nemogućnosti nastavka prekida natjecateljska sezona 2019./2020. Shodno tome u ligama koje vodi HKS neće se proglasiti prvak niti određivati poredak. Odluka se ne odnosi na prvenstva kadetkinja (U-15) i djevojčica (U-13) koje su u poptunosti završile svoje prvenstvo. Tako je u sezoni 2020./2021. u svakoj pojedinoj ligi nastupiti isti klubovi koji su nastupili u sezoni 2019./2020., a ukoliko neki klub odustane od nove sezone, Komisija za Sustav natjecanja donijet će odluku o popuni lige.

- Žalim što se nije odigralo još jedno kolo, jer bi po propozicijama mogli odrediti prvaka i onaj klub koji će ispasti iz lige. Ove godine po prvi se puta igra trokružno, pa je tako samo jedno kolo nedostajalo da se odigraju 2/3 lige. Moram se složiti s ovom odlukom. Bilo je puno toga neizvjesno i moglo se još štošta dogoditi u poretku. Što se Zaboka tiče mi nismo bili ugroženi, nama je svaka odluka bila dobro došla. Ni jedna odluka nije mogla zadovoljiti sve, ali ovo je vjerojatno odluka koja je najmanje štetna za sve. Od svih mogućih rješenja ovo je najmanje bolno- riječi su sportskog direktora KK Zabok, Dragutina Črnjevića.

 

Slijede pregovori s trenerom i igračima

KK Zabok ovih će dana morati obaviti pojedinačne razgovore sa svim igračima. Situacija nimalo ugodna ni laka. Zbog novonastale situacije već su otkazali i neki sponzori.

- Od idućeg tjedna krenut ćemo u pregovore s igračima. Oni moraju shvatiti da bi klub želio da se trenira, no svim je klubovima treniranje zabranjeno. Shodno tome trebamo pronaći adekvtna rješenja i s igračima i trenerom završiti priču za ovu sezonu. Pokušat ćemo dobiti i neka sredstva za njih preko Državnog ureda za sport. Objetkivno će KK Zabok početi trenirati 15. kolovoza - otkriva nam Črnjević.

Pred zabočkim "žutima" je dugo i neizvjesno i proljeće u kojem će valjati iznaći neko rješenje.

- Kako sada stvari stoje klub bi od jeseni mogao sigurno računati na 50.000 kuna mjesečno, što je nedostatno za Premijer ligu. Iskreno se nadam da će se ova kriza završiti do 1. lipnja, kako bi mogli povući neke poteze i pronaći nove sponzore, da budemo što konkuretniji na jesen - završio je Črnjević.

Još članaka iz "Sport"

Facebook