Prethodni članak
Sljedeći članak

Damir Krznar: "Maribor mi je veliki izazov"

Legendarni zagorski nogometaš i nogometni trener ima novi klub


Legendarni zagorski nogometaš i nogometni trener, Damir Krznar,  od jučer je novi trener Maribora. Ovo je treća momčad koju će samostalno voditi kao trener. Podsjetimo Krznar je 18.3. prošle godine imao "debi iz snova". U svom prvom samostalnom vođenju momčadi kao trener Dinama srušio je zajedno sa svojim igračima Mourinha i Tottenham, te se plasirao u četvrtfinale Uefa lige. Sezonu iz snova nastavio je osvajanjem "duple krune".  S klupe najvećeg hrvatskog kluba odstupio je polovicom prošle sezone nakon poraza protiv Rijeke U Maksimiru. Nije dugo bio bez posla i vrlo brzo postao je glavni trener Dinama II u II. HNL, kojeg je s dna ljestvice doveo u "gornji dom". Kako se Dinamo II više službeno ne natječe trebao mu je novi izazov i pronašao ga je u Mariboru.

-Moj novi klub bio je u negativnom nizu od pet poraza za redom, pa su odlučili promijeniti trenera. Po mojim informacijama bilo nas je troje kandidata. Nazvao me je sportski direktor Maribora Marko Šuler i pitao da li sam zainteresiran za posao glavnog trenera. Naravno nisam puno dvojio. Maribor mi je izazov zato što  se uvijek bori za trofeje, klub u kojem je ljestvica uvijek visoko podignuta, gdje je presing i rezultata i navijača. Jednostavno naviknuo sam na to uvijek sam radio u takvim klubovima. Teško bi se snašao u klubu koji trpi osrednjost i gdje je svejedno da li izgubiš ili pobijediš. U meni kao sportašu je bio uvijek taj adrenalin i presing, imao sam privilegiju biti u klubovima koji se za nešto bore ili za prvaka ili za opstanak. Nikad nisam bio u sredini i to me zaista ne privlači. Sportski imperativ bio je primaran - otkriva nam Krznar.

Situacija nije bajna. Nakon pet odigranih kola još uvijek aktualni slovenski prvak drži posljednje deseto mjesto u ligi s omjerom od jedne pobjede i četiri poraza.

 -Maribor je trenutno  u teškoj situaciji. Moramo okrenuti taj negativan trend, vratiti igračima fokus i povjerenje. To mi je veliki izazov. S tim se još nisam u svojoj karijeri susreo u ovako velikoj mjeri.  Što se tiče financijskog dijela posla, tu nije bilo ni riječi. Nisam ni u jednom trenutku pitao koliko će biti moja plača. Maribor je ponajbolji slovenski klub u zadnjih deset godina i to me zadovoljava u ovom trenutku. Situacija nije ružičasta, ali pokrit ćemo se s tim što imamo i probat ćemo izvući najviše što možemo. Morat ćemo izdržati još dva-tri tjedna dok se ozlijeđeni igrači ne vrate u kadar. Možda ćemo i dovesti neko pojačanje. Uvjeren sam da ćemo vrlo brzo početi rasti - ističe Krznar.

Uz loše rezultate, Maribor je dodatno opterećen brojnim ozljedama. No vremena za plakanje nema. Samo tri dana nakon što je preuzeo momčad Krznar će imati "vatreno krštenje" u borbi za ulazak u skupinu Konferencijske lige gdje Maribor sutra na svom travnjaku dočekuje Cluj.

-Dosta smo oslabljeni, čak petorica igrača su van stroja zbog ozljeda. Imamo velike probleme u zadnjoj liniji, gdje nam nedostaju tri stožerna igrača, što je veliki hendikep. Uz to sutra protiv Cluja bit ćemo dodatni oslabljeni jer nam jedan igrač pauzira zbog žutih kartona. . Što se tiče Cluja sutra Maribor kad igra kod kuće očekivanja su uvijek velika. . Neće biti lako, ali sigurno da smo i to podignuli ljestvicu i igrat ćemo na pobjedu. Dat ćemo sve od sebe, pa što bude - završio je Krznar, kojem sutra želimo puno sreće i uspjeha.

Još članaka iz "Sport"

Facebook