Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbog velikog broja klizišta na nerazvrstanim cestama moralo se u hitnu sanaciju

Održan sastanak gradonačelnika s predsjednicima mjesnih odbora


U Gradskoj vijećnici u Pregradi održan je sastanak gradonačelnika Marka Vešligaja s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora grada Pregrade. Najvažnija točka dnevnog reda bila je održavanje nerazvrstanih cesta.

Naime, posljedično nepovoljnim vremenskim uvjetima krajem proljeća, na području brojnih mjesnih odbora pojavio se velik broj klizišta na nerazvrstanim cestama te se pristupilo njihovoj hitnoj sanaciji. Tako su sanirana klizišta u Cigrovcu, Sopotu i Stipernici ukupne vrijednosti preko 200 tisuća kuna. Osim u tim mjesnim odborima, potrebno je sanirati i jedno klizište u MO Benkovo.

Riječ je o velikoj investiciji za koju će biti potrebno napraviti projektnu dokumentaciju te će se projekt potom prijaviti na natječaj Hrvatskih voda. Na sreću, riječ je o klizištu koje ne ugrožava stambene objekte te građani imaju alternativni put za prometovanje. Gradonačelnik je istaknuo kako je već sad za mjesne odbore potrošen veći iznos od planiranog, a predstoje i daljnji radovi radi sprječavanja šteta na nerazvrstanim cestama i to na sljedećim kritičnim dionicama:


MO BENKOVO B 1 (D507 - Bučarski Petki)
MO BENKOVO B 2.1 (B2 - Odvojak I -Škrinjari)
MO CIGROVEC C 12 ( Ž2119 - Odvojak Brezak - Lončarić)
MO VINAGORA V 27 ( L22007 - Mlinari - Šlogari - Antonići - V30)
MO GORJAKOVO G 12 ( G11, G14 - Odvojak Pogačići - Hercigonja)
MO STIPERNICA St 9 ( St8 - Slonjšaki-Temnica)
MO STIPERNICA St 8.1 ( St8 - Odvojak I - Krizmanići - Zbilj)
MO PREGRADA I PREGRADA VRHI P 15 (Kolarija)


Ukupna vrijednost radova je 73.631,25 kn te se taj iznos planira osigurati I. izmjenama i dopunama Proračuna Grada Pregrade, a sanaciji bi se pristupilo u ljetnim mjesecima.

Na dnevnom redu našlo se i asfaltiranje u 2021. godini pa je tako gradonačelnik dao informaciju kako su pripremni radovi za asfaltiranje završeni te asfaltiranje nerazvrstanih cesta kreće tijekom sljedećeg tjedna, a završetak se očekuje do kraja srpnja.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim investicijama po mjesnim odborima pa je tako gradonačelnik Vešligaj prisutne izvijestio o izgradnji javne rasvjete. U proteklom razdoblju postavljeno je 18 komada svjetiljki u MO Benkovo, 22 komada u MO Cigrovec, 21 svjetiljka u MO Sopot, 9 u MO Pregrada i 4 u MO Bušin. Rasvjeta igrališta kraj PŠ Benkovo izvodi se krajem kolovoza, za što su sredstva osigurana kroz male komunalne akcije te uz potporu Krapinsko-zagorske županije (s obzirom da je riječ o područnoj školi).

Od drugih investicija valja spomenuti uređenje dječjeg igrališta u Stipernici, a uskoro se planira postaviti i fontana za pitku vodu na Kunagori. Sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub te direktor Niskogradnje Marijan Peer.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook

Životinja (uočena je srna) na autocesti A4 između čvora BREZNIČKI HUM i čvora NOVI MAROF. Molimo korisnike za dodatan oprez. Prometna nesreća na riječkoj obilaznici (A7) u tunelu KATARINA u smjeru GP Rupa, vozi se jednim trakom usporeno u ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program