Prethodni članak
Sljedeći članak

Petra Glavač i Matija Lukina najbolji zagorski sportaši

Petra Glavač
Izborno povjerenstvo ŠZ KZŽ u sastavu: Stjepan Merkaš, Cvetko Grabušić, Željko Stošić, Stjepan Novačko i T


Petra Glavač

Izborno povjerenstvo ŠZ KZŽ u sastavu: Stjepan Merkaš, Cvetko Grabušić, Željko Stošić, Stjepan Novačko i Tomislav Zrinšćak (predsjednik) odlučilo je da titulu najboljeg županijskog sportaša i sportašice ove godine ponesu triatlonac Matija Lukina i Petra Glavač koja je paralelno igrali prvu nogometnu ligu i drugu rukometnu. ¸

Na natječaj za izbor najboljih sportaša stiglo je 64 prijedloga, od čega je najviše njih (devet) bilo u konkurenciji za najboljeg sportaša i najbolju momčad.

Vratimo se najboljim sportašima. Matija Lukina ove godine napravio je korak više. Prvak je Hrvatske u triatlonu i sprin duatlonu, a treći je na svijetu u Aquatlonu. Šipek je ponovno briljirao u PH, ali pobijedio je i na utrci europskog prvenstva, dok je Kontak bio najbolji u skijaškom trčanju.

Što reći za najbolju sportašicu Petru Glavač. Jednako je uspješno igrala nogomet u prvoj ligi i rukomet u drugoj. Bilo je dana kada je zabila pogodak u nogometu za Rijeku Jack Pot, a onda bi sjela u auto i jurila do Krapine, pa postigla još pet golova u rukometu. Bravo Petra!

Košarkaši Zaboka ove su godine ispisali najsvjetliju stranicu u svojoj povijesti. Prvo su bili najbolji u A-1 ligi, a na kraju su PH završili na petom mjestu. Izborili su i Euro challenge cup, no zbog nedostatka sredstava odustali su od njega. Rukometaši Bedekovčine izborili su prvu ligu, a nakon turbulencija u klubu natjecanje su nastavili u prvoj zagrebačkoj ligi. Treće mjesto podijelili su strijelci Marije Bistrice za prvo mjesto na PH u gađanju serijskom zračnom puškom i trenutno najbolji zagorski nogometni kolektiv Gaj iz Mača koji je tri godine za redom osvojio naslov županijskog prvaka i županijski kup.

Kod ženskih ekipa najbolji je ponovno ŽNK Zagorec koji se plasirao u drugu ligu, ispred streljačica Strijelca koje su izborile plasman u 1. A ligu Hrvatske i ŽNK Pregrada, povratnica u elitno nogometno društvo.

Nagrade za životno djelo ove godine ponijeli su Mirko Krznar i novinar Stjepan Tršinski. Krznar je obavljao brojne funkcije u više nogometnih klubova (Vatrogasac, Rudar, Mladost). Bio je prvi zagorski sudac saveznog rada i utemeljitelj županijske sudačke organizacije. Osim toga Krznar je bio i dugi niz godina delegat na utakmicama prve nogometne lige, također kao prvi Zagorac na toj poziciji.

Što reći o Stjepanu Tršinskom? O njemu najbolje govore njegovi tekstovi. Popularni Štef još uvijek s velikim žarom prati brojne sportove, a redovno izvještava za Sportske novosti i Radio Kaj. Štef je jednostavno doajen zagorskog novinarstva i uzor svima nama koji smo došli poslije njega.

Od ostalih nominacija svakako valja spomenuti ekipno zlato s Prvenstva Europe koje je u Zabok donio Antonio Črnjević, te zlatnu medalju Karle Bartolin na kadetskom prvenstvu Svijeta u kickboxingu.Matija Lukina


Najbolji sportaši: 1
. Matija Lukina (triatlon), 2. Nenad Šipek (motokros), 3. Filip Kontak (ski rolanje)

Najbolje sportašice: 1. Petra Glavač (nogomet+rukomet), 2. Katarina Jelenčić (kicboxing), 3. Jasmina Beljak (savate)

Najbolji sportaš 14 – 18 godina: 1. Antonio Črnjević (košarka), 2. Martin Papišta (triatlon), 3. Dominik Dugorepec (ribolov)

Najbolja sportašica 14 – 18 godina:
1. Karla Bartolin (kicboxing), 2. Ivona Jakša (kicboxing), 3. Lucija Karajica (savate)

Perspektivni sportaši do 14 godina: 1. Markan Karaica (kickboxing), 2. Viktor Potočki (biciklizam), 3. Emanuel Ergedžija (savate)

Perspektivne sportašice do 14 godina:
1. Klara Cakol (stolni tenis), 2. Ana Frinčić (skijaško trčanje), 3. Marta Matešić (kicboxing)

Najbolja momčad:
1. Košarkaški klub Zabok, 2. Rukometni klub Bedekovčina, 3. NK Gaj Mače i Streljački klub Marija Bistrica

Najbolja ženska ekipa:
1. Ženski rukometni klub Zagorec Krapina, 2. Streljačko društvo Strijelac Krušljevo Selo, 3. Ženski nogometni klub Pregrada

Godišnja nagrada za razvoj sporta:
Milan Havoić, Mirjana Medić, Sanja Papišta, Branko Piljek i Darko Sekušak

Nagrada za životno djelo: Mirko Krznar i Stjepan Tršinski

Promicatelji zagorskog sporta: NK Zagorec Krapina (veterani) i Dragutin Varga Geza

Najbolji sportaš izvan županije:
Vedran Celjak (nogomet)

Najbolja sportašica izvan županije:
Nevija Leljak (orijentacijsko trčanje)

Najperspektivniji sportaši izvan županije
: Marko Kolar (skijanje) i Saša Tršinski (skijanje)

Još članaka iz "Motocross"

Facebook