Prethodni članak
Sljedeći članak

Jembrih: 'Svi moramo imati iste uvjete za život'

Ministarstvo sufinancira asfaltiranje nerazvrstanih cesta Općine Lobor


Općini Lobor stigle su dobre vijesti iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Naime, stiglo je ukupno 580 tisuća kuna iz dva programa – Programa podrške brdsko-planinskim područjima i Programa održivog razvoja lokalne zajednice. Načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih naglasila je da na Program podrške brdsko-planinskim područjima prijavljujemo najveći problem, a to je asfaltiranje nerazvrstanih cesta.

– S programom smo krenuli 2020. godine. Ove godine u planu imamo asfaltirati cestu u Velikoj Petrovagorskoj, Ulicu Franje Horvata Kiša u centru Lobora, popravak i sanaciju nerazvrstane ceste u Završju te popravak i sanaciju Ulice Gustava Krkleca u Loboru. Nakon provedene javne nabave, odabira izvođača, u Loboru ponovno kreću radovi na rekonstrukcijama i asfaltiranju naših nerazvrstanih cesta – najavila je Jembrih. – Napominjem da je dobrom politikom Ministarstva regionalnog razvoja, odnosno dobro osmišljenim programima, Općina Lobor od 2017. godine oslobodila sufinanciranja rekonstrukcije općinskih nerazvrstanih cesta svoje mještane jer upravo taj dio dobivamo sufinancirano iz resornog ministarstva, iz Programa brdsko-planinskog područja. Ostali dio ide iz općinskog proračuna – dodala je načelnica.

U Općini Lobor od 2017. godine asfaltirano je više od 18 kilometara cesta. – Išli smo i na novo asfaltiranje makadamskih putova, ali smo imali i velikih problema s derutnim cestama koje su bile asfaltirane prije više godina, no to je bilo loše izvedeno. Na području Općine Lobor je 90 kilometara nerazvrstanih cesta. Površinom smo jako velika općina. Bez obzira na broj stanovnika, nama je bitno da svaki taj stanovnik ima iste uvjete kao i onaj koji živi u centru. Najbitnije je riješiti kompletnu infrastrukturu, da svaka kuća ima asfalt i vodu. Vjerujem da ćemo uspjeti u tom planu, uz podršku Vlade i ovakvih programa namijenjenih ruralnim sredinama. Svi moramo imati iste uvjete za život, a mi smo tu da to odradimo – poručila je načelnica Jembrih. Dodajmo da su iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice Općini Lobor odobrena sredstva za izgradnju dječjeg igrališta i staze za rolanje. 

Još članaka iz "Lobor"

Facebook