Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnica Jembrih: Našu bogatu kulturu moramo njegovati i prenositi na mlađe generacije!

Zahvaljujući udruzi „Zagorje moje” zagorska tradicijska glazba neće biti zaboravljena...


Da se Općina Lobor može pohvaliti velikim brojem aktivnih udruga dobro je poznato. Jedna od njih je i Udruga za promociju i očuvanje zagorske tradicijske glazbe „Zagorje moje” koja čuva i promovira kulturu i baštinu loborskog kraja. Udruga u sklopu svog djelovanja provodi radionice kojima želi očuvati zagorsku tradicijsku glazbu i prenijeti ju na mlađe generacije, pa je tako ovih dana u Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša Lobor održala treću po redu. Učenici i njihovi profesori imali su priliku čuti zvukove polke i valcera i naučiti više o ovoj vrsti glazbe, a pridružili su im se i članovi KUD-a Lobor koji su prikazali tradicionalne plesove.

Načelnica Ljubica Jembrih istaknula je zadovoljstvo što loborske udruge rade na čuvanju tradicije i baštine čitavog ovog kraja.

- Čestitam našim udrugama koje su istinski promotori čitavog našeg kraja, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Naša se Općina zaista može pohvaliti bogatom tradicijom i kulturnom baštinom i time se moramo ponositi, njegovati ju, čuvati i prenositi na mlađe generacije kako naša povijest ne bi bila zaboravljena – poručila je Jembrih.

 

Okupljene su posebno razveselili polaznici loborske Glazbene škole koji su zasvirali zajedno s grupom Štimung.

-Na ovaj način udruga želi približiti zagorsku muziku učenicima osnovnih škola što je izuzetno važno jer s pogledom u svjetliju, kvalitetniju i bolju budućnost ne smijemo zaboraviti ni našu prošlost, kulturu i baštinu po kojoj smo prepoznati diljem Hrvatske, ali i šire – zaključila je načelnica Jembrih zahvalivši organizatoru ove vrijedne radionice i svim sudionicima, a posebno onim najmlađima koji su se u nju uključili.

 

 

Još članaka iz "Lobor"

Facebook