Prethodni članak
Sljedeći članak

Zoološki vrt grada Zagreba otvara se na Praznik rada

Rad Vrta bit će prilagođen aktualnoj situaciji te preporukama epidemiologa


foto izvor: službena web stranica Zoološkog vrta

 

Zoološki vrt grada Zagreba za posjetitelje se otvara u petak 1. svibnja 2020. godine. Rad Vrta bit će prilagođen aktualnoj situaciji te preporukama epidemiologa. Za posjetitelje će biti otvoren svakodnevno, uključujući nedjelje, praznike i blagdane, od 9 do 20 sati, a građani će u Vrt moći ući do 18.30. Tada se zatvara glavna blagajna, jedina koja će raditi do daljnjega. Naime, na taj se način nadzire broj posjetitelja. U Vrtu istodobno može biti najviše 400 posjetitelja. Kod glavne su blagajne uređene hodne plohe za ulaz i izlaz posjetitelja. To podrazumijeva i posebnu signalizaciju koja građane potiče na poštivanje socijalne distance, tj. razmaka od dva metra između ljudi.

Posjetitelji se neće moći služiti dječjim igralištima i ona su zbog toga ograđena. Nije dopušten ni ulazak u unutarnje paviljone osim na galeriju Tropske kuće odakle se promatraju nilski krokodili. Budući da nije dopušten izravan kontakt ljudi sa životinjama, nije moguć ulaz posjetitelja u Dječji zoo te druge tzv. „walk in“ nastambe. Sve životinje posjetitelji će moći promatrati sa šetnica. Preporučuje im se da izbjegavaju dodirivanje stakala i ograda.

 

 

Posjetiteljima se savjetuje da nose maske, a na ulazu u Vrt da koriste dezinfekcijsko sredstvo. Na ulazu te svim objektima stavljene su dodatne oznake uz odgovarajuća objašnjenja i upute. Blagajnice su opskrbljene dezinficijensom, zaštitnim maskama i rukavicama. I ostali se djelatnici pridržavaju savjeta epidemiologa. Kako bi Zoološki vrt grada Zagreba posjetiteljima ponovo otvorio svoja vrata u što ljepšem izdanju, u tijeku je dodatno uređenje nastambi životinja te okolne hortikulture. Suvenirnica Baobab i restoran Kod morskog lava ne rade do daljnjega, a o njihovu će otvorenju građani biti naknadno obaviješteni, kako stoji na službenoj web stranici Zoološkog vrta.

 

 

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook