Prethodni članak
Sljedeći članak

Seks stručnjakinja: 'Muškarci uvijek krivo shvate jednu stvar'


Stručnjakinja za spojeve Jana Hocking smatra da muškarci imaju određenu teoriju o ženama koja jednostavno nije istinita.

Ona misli da se dame jako razlikuju od muškaraca kada su u pitanju izlasci, budući da je način na koji razmišljaju, koketiraju, pa čak i izlaze, vrlo različit. Puno je ljudi u posljednje vrijeme pitalo Janu za savjete oko seksa, a to ju je navelo na nove zaključke. Naime, jedno ju je priznanje ostavilo malo zatečenom – jer nije shvaćala na što tip cilja. Mislio je da ga djevojka možda vara, a njoj nije bilo jasno zašto.

- Zašto bi on, zaboga, pretpostavio da ona vara? Zato što muškarci jednostavno ne znaju čitati žene. Također, smatram da bi u toj priči zapravo on mogao biti taj koji vara - komentirala je Jana. Naime, radi se o tome da je njegova djevojka najednom spremnija na odnose i eksperimentiranje, a on je zato mislio da ona ima ljubavnika.

- Dok sam raspravljala o tome s nekim djevojkama, podsjetile su me da je ovo česta situacija. Na to sam mu rekla, ne, ona te ne vara - izjavila je.

Također je rekla da postoji priča da muškarci vole seks više od žena, ali to zapravo nije istina.

- Naš libido može skočiti u bilo kojem trenutku, a postoje i trenuci kad hormoni polude. Pa ona želi pobjeći iz predvidljive seksualne kolotečine te je spremna na nešto posebno - priča.

Ako se rutina obično sastoji od brzinskog odnosa prije spavanja, onda ona možda želi isprobati nešto drugačije i istražiti svoje druge fantazije.

- Umjesto da se pitate, predlažem da pređete u akciju - sugerira Jana.

Drugi razlog može biti da je razgovarala s drugim prijateljima o njihovim seksualnim životima i osjeća se inspirirano te to želi isprobati sa svojim dečkom. Žene pričaju, pa kada čuju priče o uzbudljivim pričama među plahtama, ponekad požele to učiniti same.

- Normalno je s vremena na vrijeme poželjeti začiniti svoj ljubavni život, pa zašto to ne biste maksimalno iskoristili? - pita se Jana.

- Kad biste samo jednom pogledali njezino nedavno pretraživanje na Googleu, vjerojatno biste otkrili da je bila na misiji da otkrije kako vam prići na neki drugi način. To je razlog zašto podcast psihoterapeutkinje Esther Perel ima milijune preuzimanja, a seks self-help knjige idu 'kao lude', jer seks je za mnoge ljude zaista škakljiva tema i svima nam treba savjet s vremena na vrijeme - objasnila je.

- Na početku veze rano podijelite svoje nedoumice! Razlog za to je jednostavan, tako vašem partneru odmah dajete do znanja što vam se sviđa, a kasnije nije tako neugodno kada želite isprobati nešto novo - savjetuje Perel.

Dakle, ako se čini da vaša partnerica želi isprobati nove stvari, to ne znači da vas vara. Umjesto da se fokusiraju na to zašto su se stvari promijenile, Jana je rekla da bi muškarci trebali razmisliti o prihvaćanju njezinog novootkrivenog libida i iskoristiti ga na najbolji način.

A kad je riječ o optužbama za varanje, guru za spojeve obično smatra da kada muškarac sumnja da ga žena vara, to je normalno zato što upravo oni čine nešto slično, piše The Daily Star.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook