Prethodni članak
Sljedeći članak

Nije vam više 'tako tvrd' prilikom seksa? Šest savjeta kako si pomoći bez tableta


Erektilna disfunkcija dolazi s godinama i zbog raznih zdravstvenih stanja. Međutim, uvelike utječu razina stresa i način života. Kako bi poboljšali 'izvedbu' u krevetu, poradite na svojim navikama i živite zdravije. Portal 24 sata prenosi šest savjeta kako si pomoći bez tableta.

1. Pazite na kilažu
Muškarci zbog debljine također mogu imati poremećaj spolne funkcije koji se manifestira kao erektilna disfunkcija. Često je javlja i hipogonadizam, stanje u kojem muška spolna žlijezda (testis) nije u stanju proizvesti fiziološku koncentraciju glavnog muškog spolnog hormona testosterona i dovoljno dobrih spermija za oplodnju, piše na stranicama HZJZ-a.

2. Birajte namirnice
Kvalitetna prehrana pomaže u kontroli tjelesne težine što smanjuje rizik od debljine i bolesti poput dijabetesa. Osim toga, namirnice poput tamne čokolade i badema slove kao odličan izbor za povećanje libida. Miris sladića izuzetno stimulativno djeluje i povećava želju za seksom. Otkriveno je da samo miris crnog sladića povećava protok krvi u muškom spolnom organu za 13 posto.

3. Vježbajte
Redovita tjelovježba znači bolju cirkulaciju, što znači i bolji protok krvi kroz tijelo, uključujući i tijekom erekcije. Kombinirajte kardio vježbi ( hodanje, trčanje, plivanje) i treninge snage (utezi, trake, vježbe s vlastitom težinom).

4. Smanjite stres
Jedan od načina na koji vaše tijelo reagira na stres je sužavanje krvnih žila. To znači da je vaš protok krvi do penisa smanjen kada ste pod stresom. Meditacija, šetnje prirodom i razgovori mogu vam pomoći da se oslobodite stresa i naučite ga regulirati.


5. Pijte odgovorno
Alkohol u umjerenim količinama može pomoći u opuštanju i stvaranju dobrog raspoloženja. Ipak, prekomjerna konzumacija alkohola pogoršat će erektilnu funkciju, kratkoročno i dugoročno.

6. Prestani pušiti
Prestanak pušenja veliki je plus za sve segmente života pa i za seksualni život. Istraživači Sveučilišta u Hong Kongu su pratili više od 700 muškaraca koje je mučila impotencija kroz razdoblje od tri godine, a bili su stari između 30 i 50 godina. Zanimala ih je točna poveznica između pušenja i kvalitete seksa. Više polovice ispitanika (53,8 posto) izjavilo kako su se njihovi problemi ublažili unutar šest mjeseci nakon što su se ostavili cigareta.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook