Prethodni članak
Sljedeći članak

I ovoga vikenda ne propustite zanimljive manifestacije u sklopu Adventa u Konjščini


Na području općine Konjščine ovog se vikenda nastavlja bogati program obilježavanja Adventa.

U organizaciji Udruge Grofovija Konjski, u subotu će od 16 sati svi zainteresirani moći posjetiti Galeriju Čular, koja svoja vrata otvara u Crkvenom u Donjoj Konjščini.

Predsjednica Udruge Grofovija, Jasna Lugarić, istaknula je kako se radi o galeriji koja je otvorena 2017. godine sa stalnim postavom doniranih radova akademskog slikara Zlatka Čulara.

- Htjeli smo napraviti otvorena vrata kako bi ljudi mogli ući unutra i vidjeti njegova djela. Ta galerija bi trebala spadati u jednu vrstu muzeja koji bi trebao biti dostupan svim građanima - poručila je Lugarić te istaknula kako je galerija nastale iz stare ruševne škole i radi se o jednom prekrasnom prostoru u kojem se nalaze zanimljiva djela.

Pod pokroviteljstvom Općine Konjščina, a u organizaciji Povijesno-plesne udruge Kontea i Društva naša djeca Konjščina, u subotu će se na Starom gradu održati manifestacija Čuvari mira na putu svjetla.

Program počinje u 17 sati procesijom mira na putu svjetla od Crkve do Starog grada. Tamo će biti blagoslov vatre, zatim borba za mir, donošenje dekreta o miru kao i puštanje lampiona mira. Nakon toga procesija kreće prema središtu Konjščine gdje će se blagoslovljenim svjetlom zapaliti druga adventska svijeća.

- To je jedna jedinstvena manifestacija u ovom dijelu Hrvatske, pa i šire, kojom šaljemo jednu poruku mira - istaknula je predsjednica Udruge Kontea, Renata Mikšaj.

Dodala je kako će na manifestaciji sudjelovati razne viteške i povijesne udruge, a tijekom manifestacije biti će naglašeni i povijesni trenuci koji su se događali na području Konjščine.

Nedjelja je rezervirana za Adventski bal koji će se održati u Kulturno i turističko-informativnom centru Konjščina, s početkom u 19 sati. Bal organizira Povijesno-plesna udruga Kontea, pod pokroviteljstvom Općine Konjščina.

Općinska načelnica Anita Krok istaknula je kako je program drugog adventskog vikenda vrlo bogat sadržajem u kojem će svatko pronaći ponešto za sebe, te je istaknula da podržava sve organizirane manifestacije koje se održavaju za vrijeme Adventa u Konjščini.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook