Prethodni članak
Sljedeći članak

Pao je dogovor za Cross Country Day moto utrku u Zagorju iduće godine


U Klimnu u općini Konjščina u kolovozu ove godine održan je povijesni, prvi Cross Country Day, moto utrka koja je privukla stotinjak natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske, ali i Slovenije, a pravi spektakl na dva kotača privukao je i brojne gledatelje.

Utrku je, u spomen na svog člana Davora Hruškara koji je lani izgubio život u prometnoj nesreći, uspješno organizirao Moto klub Route Riders, uz punu potporu Općine Konjščina, stoga su članovi Kluba odlučili načelnici Aniti Krok uručiti zahvalnicu za financijsku pomoć i podršku Općine.

- Iznimno smo zadovoljni što smo uspjeli u svom naumu da u Zagorje, u našu Konjščinu dovedemo ponajbolje motocikliste iz Lijepe naše i susjedne nam Slovenije. Bio je to dan za pamćenje za sve nas koji smo sudjelovali u organizaciji, kao i za sve sudionike, a raduje činjenica da je to vjerojatno bila najjača utrka u toj klasi u Hrvatskoj, s najviše gledatelja te da je sve bilo na zavidnom nivou. Načelnica Krok našu je inicijativu odmah prihvatila, od samog je početka bila uz nas i pružala nam potrebnu pomoć i podršku i ovo je najmanje što možemo učiniti, a naše smo kratko druženje s načelnicom završili dogovorom da ćemo iduće godine, također zajedničkim snagama, organizirati i drugi Cross Country Day – rekao je predsjednik MK Route Riders, Patrick Kosovec.

Podršku Općine će svakako imati, obećala je načelnica Krok. - Naša je mala općina već poznata po mnogočemu, a od ove godine o nama se govori, ne samo diljem Hrvatske, već i šire, i zbog ovog sjajnog sportskog događaja. Sudjelovali su svi – brojni, mještani, volonteri, sponzori, uključili smo se i mi iz Općine, a bili su s nama i naši vatrogasci, policija i djelatnici hitne pomoći i svi zajedno obavili smo sjajan posao. Nemojmo zaboraviti ni da je cijelu ovu priču pokrenuo poznati konjščanski motociklist Krunoslav Priščan Žuti stoga i on i njegova obitelj, kao i svi članovi Route Ridersa zaslužuju velike pohvale na trudu i angažmanu. Još tada sam rekla da se nadam da će Cross Country Day postati tradicija i to će se i obistiniti i sigurna sam da će Općina Konjščina ubuduće biti poznata i po ovoj moto utrci – izjavila je načelnica Anita Krok.

 

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook