Prethodni članak
Sljedeći članak

Putopisne priče Damira Šanteka sa svjetskih planina

Otputujte na mjesta koja su posjetili tek rijetki, u petak 3. ožujka u 18 sati u Studiju Galerije Antuna Augustinčića


Kulturni centar Klanjec organizira putopisno predavanje i predstavljanje knjige ''Gdje misli nestaju'' Damira Šanteka.

Zamislite da pjevate u rock-sastavima, uključujući Grafite i Gloria II, objavljujete stripove u Studentskom listu, fotografije u National Geographicu, diplomirate na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, radite kao menadžer u Hrvatskoj poštanskoj banci, Sberbanci, Volksbanci i Magmi, ozbiljno trenirate nogomet i onda vas jedna nogometna ozljeda slučajno odvede u planine pa u godinama nakon toga imate iza sebe više od 200 osvojenih planina na gotovo svim kontinentima, objavite knjigu putopisa "Gdje misli nestaju" koja postane bestseller, ostavite stresni menadžerski posao i zaposlite se u Srednjoj školi u Oroslavju i još se doselite u Radakovo!

Sve je to Damir Šantek, putopisac s kojim ćemo se otisnuti na uzbudljiva putovanja do mjesta na Zemlji koja su tek rijetki posjetili u petak 3. ožujka u 18 sati u Studiju Galerije Antuna Augustinčića.

Dođite na putopisno predavanje i predstavljanje uzbudljive zbirke od 34 putopisa ''Gdje misli nestaju'' - Putopisne priče sa svjetskih planina

Nadahnutim tekstovima i vrhunskim fotografijama Damir Šantek približit će neke od najviših vrhova svijeta, spektakularne špilje, veličanstvene klifove...

„U ovim se putopisima skače s jednog kraja svijeta na drugi kao u filmovima o Jamesu Bondu, od Austrije do Nepala i od Šri Lanke do Norveške. U tom traženju zanimljivih točaka koje valja vidjeti, a bome i osjetiti, omirisati, poslikati i opisati, Damir Šantek kao da nam smanjuje svijet, svodi ga na neke važne akupunkturne točke kamo valja zabiti iglicu da bismo postigli zdravlje, sreću, smisao. Jer za tim valjda tragamo stalno i po Nepalu i po Šri Lanki, za zdravljem, srećom, smislom.“  ‒ piše u predgovoru Šantekove knjige književnik Zoran Ferić.

Polako su me svladali umor, nedostatak kisika i lagana bezvoljnost, dok su se glavom rojila klasična pitanja i misli: „Mili Bože, zar mi sve ovo stvarno treba? Kad i ako se vratim, neću nikad više u planine. Što fali Sljemenu? Da mi se konačno najesti čvaraka i luka i eksati hladan gemišt. Svi koje znam uživaju u moru, u toplini sunca, plaži...“ (iz priče Annapurna trek, Nepal)

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook