Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljeni ugovori za učeničke i studentske pomoći u Klanjcu

Grad Klanjec dodijelio je ove godine 9 financijskih pomoći za učenike srednjih škola u pojedinačnom iznosu od 250,00 kn mjesečno te 4 studentske pomoći u iznosu od 550,00 kn mjesečno


Gradonačelnik Zlatko Brlek potpisao je ugovore s učenicima, studentima i njihovim roditeljima o dodjeli učeničkih i studentskih pomoći za ovu školsku, odnosno akademsku godinu.

Grad Klanjec iz proračunskih sredstava dodijelio je ove godine 9 financijskih pomoći za učenike srednjih škola u pojedinačnom iznosu od 250,00 Kn mjesečno. Sedam učenika ostvarilo je pravo na pomoć prema socijalnom kriteriju, a srednjoškolke Tamara Harcet i Ivana Posavec tu su potporu dobile zahvaljujući dosadašnjem uspjehu u školovanju. Potpisani su ugovori i za 4 studentske pomoći u iznosu od 550,00 kn mjesečno. Dvije pomoći su dodijeljene prema socijalnom kriteriju, a Martini Ricijaš i Ivanu Gašparu na temelju dosadašnjeg uspjeha.


Pri potpisivanju ugovora gradonačelnik je istaknuo kako vjeruje da će ova financijska potpora biti roditeljima dobrodošla s obzirom da troškovi srednjoškolskog, a osobitog studentskog školovanja, sigurno nisu mali. Naglasio je i kako će Grad u idućoj školskoj, odnosno akademskoj godini, gotovo sigurno povećati pojedinačne iznose kojima će se financijski podupirati učenike i studente, a nada se i većem broju prijava. Osim toga gradonačelnik je istaknuo kako Grad Klanjec i na druge načine podupire sustav obrazovanja pa tako već niz godina sufinancira učenički prijevoz koji je za sve učenike srednjih škola besplatan. Učenicima i studentima zaželio je puno uspjeha u školovanju, a bila je to naravno i prigoda za božićno-novogodišnju čestitku koju su gradonačelnik, učenici, studenti i njihovi roditelji međusobno razmijenili u ovo blagdansko vrijeme.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program