Prethodni članak
Sljedeći članak

Zanimljiva učenička izložba u zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti


Nakon izložbe najvrjednijih likovnih djela iz galerijskoga fundusa, postavljene u siječnju u povodu Noći muzeja, zlatarska Galerija izvorne umjetnosti u petak otvara vrata najmlađim likovnim stvarateljima. Zahvaljujući entuzijazmu magistre likovne pedagogije, Birgit Brlečić, koja je ove školske godine na mjestu nastavnika likovne umjetnosti u zlatarskoj Srednjoj školi i Osnovnoj školi Belec, naslijedila Zvonka Šarčevića, koji je umirovljen, publici će se zajedno likovno predstaviti gimnazijalci i pučkoškolci.

Likovne radosti i tuge
-Tema izložbe je Sinergija obojene ceste. Vizualni cilj ostvario se odabirom kreativnih i talentiranih učenika od petoga do osmoga razreda Osnovne škole Belec i od prvoga do četvrtoga razreda gimnazijskog usmjerenja Srednje škole Zlatar. Učenici su svoje putovanje, svoj svjetlosni obojeni put rasta i razvoja koji proizlazi iz raznih suočavanja, prepreka,radosti ili tuge, prikazali različitim kombiniranim tehnikama i interesima. Ostavljanje traga budućnosti omogućio je učenicima poveznicu s pojavnim svijetom. Obilje likovnih radova je u sinergiji. Postignuta je pozornost, te dojam potpune pojavnosti, prostor koji naglašava svoj najprivlačniji slikarski i kiparski izričaj, u dekorativni orijentalni sag - kaže ambiciozna magistra iz Marije Bistrice koja je u Zaboku završila Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, nakon koje je 2014. upisala studij na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, smjer likovne pedagogije. Diplomirala je slikarstvo u klasi red. prof. art. Marijana Pongraca temom ''Koegzistencija boje i zvuka'', te stekla akademski naziv magistra likovne pedagogije (mag. educ. art.). Najavljujući izložbu radova svojih učenika, kaže da će ih biti izloženo tridesetak u različitim tehnikama (olovka, tuš, bojica, pastel, tempere) te četiri skulpture u kombiniranim materijalima (drvo, žica, glinamol).

 

Zanimljiva osobnost
S ponosom naglašava kako su učenici iskazali veliko zanimanje i vesele se što će im o Uskrsu radovi biti izloženi u zlatarskoj Galeriji. Otvorenje će biti u petak, 2. travnja, u 16 sati. Bit će otvorena do 25. travnja. U glazbenome dijelu, s tamburicom i harmonikom, nastupit će učenici Osnovne škole Belec, Zlatko Hanžek (6.razred) i Luka Bardi (7.razred). Valja naglasiti i doprinos srednjoškolskog profesora Kreše Varge, zaslužnoga što se tiče grafičkoga dizajna, kataloga i plakata. A što se tiče same profesorice Brlečić, zanimljive je osobnosti. Bavi se slikarstvom i povezivanjem sa drugim medijima. Stvara u različitim materijalima uključujući keramiku, staklo, drvo, stiropor i dr. U slobodno vrijeme bavi se i redizajnom, fotografijom, kiparstvom, oslikavanjem keramičkih i drvenih uporabnih predmeta, pisanjem poezije. Aktivna je i u sportu. Trenira borilačku vještinu nanbudo i biciklira. Kao umjetnica sudjelovala je na skupnim izložbama u Rijeci, Zaboku, Zagrebu, Slavonskom Brodu, pa se očekuje kako će u dogledno vrijeme i u Zlataru. I nije joj teško u slobodno vrijeme pomoći roditeljima u sadnji krumpira!

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI: -prometna nesreća na autocesti A3 na 198+000 km između čvora LUŽANI i čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;  -teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 45+400 km između čvora O...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program