Prethodni članak
Sljedeći članak

Obilježena 30.godišnjica osnutka SJP Barun Zlatar PU Krapinsko - zagorske

Prilikom svečanog govora predsjednik udruge SJP Barun osvrnuo se na ratni put jedinice od prvog okupljanja 01.04.1991.godine pa do završetka svih ratnih operacija. Do sada je preminulo 28 pripadnika ove udruge


Jučer je ispred PU Krapinsko - zagorske održana svečanost povodom osnivanja 30.godišnjice SJP PU Krapinsko - zagorske. 'Zbog epidemioloških uvjeta na svečanosti je moglo biti 25 osoba, što nam je jako žao jer je kroz jedinicu prošlo oko 400 pripadnika jedinice. Na proslavi su nazočili Saborski zastupnik gosp. Siniša Hajdaš Dončić, gradonačelnik Grada Zaboka gosp. Hanžek Ivan, i gradonačelnik grada Oroslavlju gosp. Emil Gradičak te predsjednik udruge TIGROVA Krapinsko - zagorske županije Željko Herceg koji su i u palili svijeće na spomen obilježje poginulim policajcima PU Krapinsko - zagorske. Ispričavamo se svim pripadnicima jedinice koji zbog epidemioloških uvjeta nisu mogli prisustvovati navedenoj svečanosti. Ne znamo iz kojih razloga na svečanosti nisu prisustvovali rukovodioci PU Krapinsko - zagorske,ali im zahvaljujemo na vijencu za poginule pripadnike MUP-a. Zahvaljujemo se na pomoći održavanja obljetnice jedinice i na pomoći koju su pružali tokom cijeloga vremena: županu Krapinsko zagorske županije gosp. Željku Kolaru, gradonačelniku grada Zaboka Ivanu Hanžeku, gradonačelniku grada Oroslavlja Emilu Gredičaku, gradonačelniku grada Donja Stubica Nikoli Gospočiću, gradonačelnici grada Zlatara Jasenki Auguštan Pentek, načelniku općine Bedekovčina gosp. Darku Banu te tvrtki Vetropck iz Huma na Sutli i njezinom direktoruTihomiru Premužaku.

Prilikom svečanog govora predsjednik udruge SJP Barun osvrnuo se na ratni put jedinice od prvog okupljanja 01.04.1991.godine pa do završetka svih ratnih operacija. Posebno je naveo 1991 godinu gdje su pripadnici jedinice bili na prvim crtama bojišnice u Slavoniji i Lici. Naveo je da je u tom vremenu 1991.godine poginulo šest policijskih službenika u neposrednim ratnim djelovanjima. Posebno je naveo da je uz djelatnike SJP bili policajci iz svih općina Hrvatskog zagorja koji su zajedno krenuli o obranu lijepe naše Hrvatske i zajedno ginuli. Posebno je naveo ponovno okupljanje jedinice 1992.godine kada jedinica dobiva naziv SJP Barun Zlatar. Predsjednik navodi ratni put jedinice od Dubrovnika do Slavonije. Jedinica je bila u svim oslobađajućim akcijama 1.Papuk 1992, 2.Međački đep, 3. Maslenica, 4.Velebit, 5. Južno bojite, 6. Bljesak, 7. Oluja.

Pohvalio je jedinicu zbog hrabrosti koje ih je krasila tijekom čitavog rata. Jedinica se posebno istakla u akciji Maslenica i na Velebitu gdje su i na minus 30.supnjeva obnašali svoje zadaće. Zbog svoje uvježbanosti, organiziranosti jedinica nije imala žrtava. Predsjednik se zahvaljuje zapovjednicima jedinice gosp. IVANUŠ IGNACU, prvom zapovjedniku i zapovjednicima Horvatin Mirku i Pausić Zvonku, također se zahvaljuje pričuvnom sastavu jedinice koji su zajedno sa aktivnim djelatnicima bili na svim ratištima. Posebno se zahvaljuje ratnom načelniku PU Krapinsko zagorske gosp. Ladislavu Fruku koji je cijelo vrijeme rata bio uz jedinicu. Na kraju predsjednik udruge Milan Jakobović se zahvalio svim sudionicima skupa, i svima je poželio Sretan i blagoslovljen Uskrs, piše u poslanom priopćenju. Molitvu je predvodio zabočki župnik, vlč. Marijan Culjak. Do sada je preminulo 28 pripadnika ove udruge.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Zbog radova i privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje i zastoji. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA NA CESTAMA: A...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program