Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA] Moto mrazovi okupirali Oro trg! Djedica podijelio stotine poklona dječici!


Moto mrazovi i ove su godine, po 15. puta, okupirali oroslavski trg, gdje su danas darivali na stotine djece.

Mališani su se sa svojim roditeljima okupili na Oro trgu, gdje su veseli iščekivali moto mrazove i Djeda Mraza, a dotle ih je zabavljao klaun, ali i Minea svojim pjesmama.

Ogromno je veselje nastupilo kada se Oro trgu približila povorka moto mrazova koji su dovezli najpoznatijeg Djedicu na svijetu!

Čekalo se u redu na fotografiranje s Djedicom, kao i poklone koje im je podijelio.

Tisuću poklona i ove su godine pripremili članovi Moto kluba Zagorski orlovi, koji već 15 godina organiziraju ovo događanje, kao prvi u Zagorju.

-Prvih smo godina darivali djecu po vrtićima u ovom kraju, a onda smo odlučili sve ujediniti na Oro trgu i organizirati veliko darivanje na trgu uz program za klince – rekao je predsjednik MK Zagorski orlovi Ivan Šalec.

Ističe kako je to velik posao oko organizacije ovog događanja, stoga je većina članova kluba uključena, kao i djevojke i supruge članova. Prije dolaska na Oro trg, moto mrazovi posjetili su i darivali štićenike Doma u Pustodolu. Moto mrazovi u Oroslavju nisu jedina humanitarna akcija kojom se ovaj klub bavi i ponosi. Ovih će dana moto mrazovi darivati i dječicu u Klinici za dječje bolesti Zagreb, ali i dječji odjel u OB Zabok.

– Osim paketa za djecu, za dječji odjel u OB Zabok kupili smo i tri aparata koja su im bila potrebna. Također, prošlog tjedna sudjelovali smo u humanitarnoj akciji u Zagrebu, gdje je više moto klubova iz Hrvatske prikupljalo sredstva za beskućnike, a isto tako sudjelovali smo u humanitarnoj akciji u Splitu, gdje je prikupljeno 30 tisuća eura za onkologiju u splitskoj bolnici. Mi kao bikeri putujemo po cijeloj Hrvatskoj i van Hrvatske i imamo veliki krug ljudi koje poznajemo, na taj način prikupljamo sredstva. Naravno, svaki član uvijek izdvoji i iz svog džepa, a na pomoć Grada Oroslavja računamo već godinama – istaknuo je Šalec.

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić pohvalio je ovu dugačku tradiciju koju njeguje Moto klub Zagorski orlovi. – Svaka im čast! Kad god treba, Grad može računati na njih i iznimno sam ponosan na taj klub – rekao je gradonačelnik.

Više nego slatkišima, oni najmlađi ipak su se razveselili Djedu Mrazu, kojega od samih početaka utjelovljuje naš originalni zagorski Djed Mraz, Oroslavčanin Vlado Šuk, koji zbog svog izgleda, prave sijede brade i brkova, ali i nastupa i pristupa djeci, zaista nosi duh Djeda Mraza, stoga tu ulogu utjelovljuje na više destinacija ne samo u okolici, nego i šire.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook