Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKI ROĐENDANSKI KONCERT: Zabočki mališani proslavili 30 godina djelovanja!


Velikim slavljeničkim koncertom, na kojem su nastupile sve generacije od osnutka, Zabočki mališani proslavili su 30. rođendan.

Na koncertu održanom u atriju Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog uživali su mnogi: mame i tate, koji su i sami nekada pjevali u Mališanima, djedovi i bake koji su nekada slušali svoju djecu, a sada slušaju svoju unučad, a najviše izvođači – veliki i mali. One starije generacije zbora, prve generacije, prisjetile su se probi, vlastitih početaka, putovanja i koncerata, a sadašnje generacije predstavile su ono na čemu Mališani sada rade i jednostavno uživali.

Ringa ringa raja, En ten tini, Do nam želi dobar dan, Kad si sretan, Dobro jutro, Kraljica jabuka i još brojne druge pjesme odzvanjale su dvoranom, na ponos svima, a posebno voditeljici zbora Jasenki Borovčak.

-Počela sam sa Zabočkim mališanima kao korepetitorica na klaviru i organizirala sam koncerte i snimanja prvih albuma, što smo posljednjih 15 godina intenzivirali. Tada u Zaboku nije bilo aktivnosti za djecu, Mališani bili su aktivnost na koju je dolazio velik broj djece, koja su sa zborom proputovala cijelu Hrvatsku, i toga se i danas sjećaju – rekla je Jasenka Borovčak, dodavši kako su Zabočki mališani potaknuli mnoge da se nastave baviti glazbom i krenu u glazbene vode, poput Nikole Vranića, odnosno J.R.Augusta, koji je nastupio i na ovom koncertu.

Uz zboraše, nastupile su korepetitorice Lidija Jadek i Doris Tkalčević, kao i Vid Kotarski i Antonio Hranić kao dio benda.

Početaka Zabočkih mališana prisjetila se i predsjednica DND – a Zabok Sonja Borovčak. – Jako sam uzbuđena, prisjetila sam se dana kada smo osnovali Zabočke mališane prije 30 godina i upisivali prvu djecu u zbor, dali im priliku da pjevaju, da se druže i bave glazbom. Možete misliti koliko je pjevača prošlog kroz zbor u tih 30 godina i veliki je uspjeh da smo opstali. Zabočki mališani su jedna velika radost i brend ne samo Zaboka, nego i Županije, ali i Saveza DND – ova koji su ponosni na nas – istaknula je Borovčak.

Rekla je i kako DND Zabok ove godine obilježava 70 godina otkako je osnovan te uz Zabočke mališane ima brojne aktivnosti koje se teško provoditi bez adekvatnog prostora. – Zbog toga smo krenuli u kampanju da zajedno sa svima, građanima, roditeljima, gospodarstvenicima, regionalnom i lokalnom samoupravom, pa i državom, sagradimo Dječju kuću, prvu takvu u Hrvatskoj, u kojoj će biti prostor za organizirano slobodno vrijeme djece, kako bi ti sadržaji svima bili dostupni – rekla je još Borovčak.

Riječi hvale za Zabočke mališane uputio je i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, vrativši se na trenutak u 1993. kada su osnovani Zabočki mališani, ali i kada je formiran Grad Zabok. – Oni prvi pjevači danas su već ,majke i očevi i veseli me da ta tradicija traje i dalje i da ima još bolji odaziv nego prije. Ovi nastupi oplemenjuju dušu djece, još više roditelja, a najviše baki i djedova i našim Zabočkim mališanima želim da i dalje nastave tim koracima – rekao je Hanžek, dodavši kako je Grad Zabok od početaka bio grad koji se maksimalno posvetio djeci i mladima, a tako je ostalo i danas.

Čestitke je uputila i zamjenica župana Jasna Petek. – Zabočki mališani i DND Zabok zaista jesu ne samo brend Zaboka, nego i Krapinsko – zagorske županije. Sve aktivnosti i projekti koje DND provodi vrlo često su primjeri dobre prakse i nit vodilja drugim DND – ovima. Ovo je veliki rođendan! Nije lako ustrajati, stoga čestitam voditeljicama, Gradu koji ih svesrdno podržava, ali i roditeljima, bakama i djedovima – rekla je Petek.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook