Prethodni članak
Sljedeći članak

Završena i posljednja faza obnove objekta Maksimilijan

Župan Željko Kolar nazočio je svečanom obilježavanju završetka izvođenja radova na sanaciji krova i fasade sjevernog krila objekta Maksimilijan Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.


Župan Željko Kolar je u četvrtak, 19. studenoga 2015. godine, nazočio svečanom obilježavanju završetka izvođenja radova na sanaciji krova i fasade sjevernog krila objekta Maksimilijan Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.

Župan Željko Kolar je istaknuo da se Specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama može pohvaliti velikim iskorakom koji je u samo nekoliko godina učinjen u samoj organizaciji rada bolnice i kvaliteti pružanja usluga pacijentima.

"Čestitam ravnatelju i njegovom timu na odlično obavljenom poslu, ovo je primjer odgovornog rada svih zdravstvenih ustanova Krapinsko-zagorske županije, zbog čega sam uvjeren da ćemo ispuniti našu želju i postati lider lječilišnog turizma u cijeloj Hrvatskoj" naglasio je župan Kolar i zahvalio Ministarstvu kulture na  500.000  kuna izdvojenih za posljednju fazu obnove objekta Maksimilijan, ali i  na svih 24 milijuna kuna koje je ono ove godine dalo za kulturnu baštinu Krapinsko-zagorske županije.

"Ovo je uz stalna ulaganja naših vlastitih sredstva i provedbu projekta E-culture pokazatelj truda Krapinsko-zagorske županije za očuvanje funkcije naših vrijednih spomenika kulture" zaključio je župan Kolar.

Načelnik općine Stubičke Toplice Vladimir Bosnar istaknuo je veliku važnost Specijalne bolnice za cijelu lokalnu zajednicu i čestitao svima koji su radili na ovom projektu, ali i na razvoju u posljednjih nekoliko godina.

Ravnatelj bolnice Davor Gredičak ovom je prilikom najavio novu investiciju za poboljšanje kvalitete boravka pacijenata - projekt koji će osigurati još 20 kreveta standarda 4 hotelske zvjezdice te jedan ili dva apartmana od 5 zvjezdica.

Objekt Maksimilijan počeo je graditi biskup Maksimilijan Vrhovec 1810 godine. Po završetku, 1814. godine, postao je jedan od najljepših topličkih objekata u ovom dijelu Europe sa unutarnjim bazenom i smještajnim kapacitetom. Zgrada je kroz sljedeća dva stoljeća polagano propadala pa je tako prije pet godina završila u poluderutnom stanju - sa krovištem koje propušta i zidovima s kojih je otpadala žbuka.

U obnovu objekta je u posljednjih pet godina uloženo oko 25 milijuna kuna. Posljednji dio obnove odnosio se na sanaciju krova i fasade sjevernog krila. Ovi su radovi obuhvatili obnovu krovišta, izvođenje hidroizolacije, zamjenu vanjske stolarije i adaptaciju pročelja.

Obilježavanju završetka radova nazočila je i zamjenica župana Jasna Petek, načelnik sektora za gospodarenje i financiranje Ministarstva kulture Blaž Žilić i ravnatelji zdravstvenih ustanova Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Business"

Facebook