Prethodni članak
Sljedeći članak

U Termama Tuhelj održan susret hrvatskih gradonačelnika i poduzetnika

Župan Željko Kolar je nazočio otvaranju 7. susreta hrvatskih gradonačelnika i poduzetnika koji se, u organizaciji tjednika Lider i Udruge gradova, 19. i 20. studenoga 2015. godine održava u Termama Tuhelj


Župan Željko Kolar je nazočio otvaranju 7. susreta hrvatskih gradonačelnika i poduzetnika koji se, u organizaciji tjednika Lider i Udruge gradova, 19. i 20. studenoga 2015. godine održava u Termama Tuhelj,

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar pozdravio je sve prisutne gradonačelnike, načelnike i poduzetnike iz cijele Hrvatske. Župan je u svom obraćanju posebno istaknuo gospodarsko stanje na području županije "u posljednje tri godine imamo rast državnih investicija, ali i rast privatnih investicija što nas osobito veseli.

Pokrivenost izvoza uvozom na našem području je 156%, a sama zaposlenost je prošle godine porasla za 3%" naglasio je župan Kolar i dodao "Za razvoj gospodarstva ključna je veza između jedinica lokalne i regionalne samouprave i poduzetnika.

Poduzetnici se uvijek trebaju osjećati dobrodošlim i u svojim nastojanjima za razvoj gospodarstva moraju imati maksimalnu podršku jedinica samouprave". Župan Željko Kolar se ovom prilikom osvrnuo i na polemike oko teritorijalnog ustroja RH i još jednom naglasio potrebu analize postojećeg stanja i zajedničke odluke o budućnosti lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj "takva odluka, zajedno sa fiskalnom decentralizacijom i strogo određenim funkcijama središnje države,  lokalne i regionalne samouprave nosi prosperitet našoj lijepoj državi" zaključio je župan Kolar.

Željko Turk,  predsjednik udruge gradova RH i gradonačelnik Zaprešića, ovom je na svečanom otvorenju naglasio da je temeljni uvjet razvoja dobra suradnja lokalne samouprave s gospodarstvom. Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek je kao sudomaćin skupa pozdravio sve prisutne goste.

"Osobito mi je zadovoljstvo da smo se danas našli u Krapinsko-zagorskoj županiji i što možemo ovdje svima vama prezentirati potencijal koje Zagorje, a osobito Tuheljske Toplice imaju u razvoju turizma." rekao je gradonačelnik Hanžek

7. susret gradonačelnika i poduzetnika 48 sati otvorio je izaslanik predsjednice RH Marko Jurčić. Među brojnim uzvanicima na otvorenju su bili i zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić, više saborskih zastupnika te Sven Müller, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Miodrag Šajatović, glavni urednik tednika Lider, istaknuo je da se skup odvija uz podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Agencije za investicije i konkurentnost, uz generalnog sponzora - Hypo Alpe Adria Bank.

Teme susreta su:
-iskorištavanje fondova EU
-državne potpore na lokalnoj razini
-elektromobilnost
-win-win investicije na lokalnoj razini
-učinci porezne reforme

Skup treba ukazati n razvojnu ulogu gradova, kako i koliko gradovi privlače investicije, kako unaprijediti konkurentnost gradova. Udruga gradova je nacionalna, nestranačka i nepristrana zajednica osnovana 2002. godine s ciljem poticanja suradnje jedinica lokalne samouprave i promicanja zajedničkih interesa gradova u Republici Hrvatskoj.

Udruga ima 121 člana i svoju djelatnost financira iz članarine, EU fondova, međunarodnih darovnica, kotizacija od stručnih skupova, donacija itd

Još članaka iz "Business"

Facebook

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani u smjeru Lipovca (130.+500 km). Promet se preusmjerava obilaznim pravcima. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Molimo korisni...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program