Prethodni članak
Sljedeći članak

U Termama Tuhelj održan susret hrvatskih gradonačelnika i poduzetnika

Župan Željko Kolar je nazočio otvaranju 7. susreta hrvatskih gradonačelnika i poduzetnika koji se, u organizaciji tjednika Lider i Udruge gradova, 19. i 20. studenoga 2015. godine održava u Termama Tuhelj


Župan Željko Kolar je nazočio otvaranju 7. susreta hrvatskih gradonačelnika i poduzetnika koji se, u organizaciji tjednika Lider i Udruge gradova, 19. i 20. studenoga 2015. godine održava u Termama Tuhelj,

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar pozdravio je sve prisutne gradonačelnike, načelnike i poduzetnike iz cijele Hrvatske. Župan je u svom obraćanju posebno istaknuo gospodarsko stanje na području županije "u posljednje tri godine imamo rast državnih investicija, ali i rast privatnih investicija što nas osobito veseli.

Pokrivenost izvoza uvozom na našem području je 156%, a sama zaposlenost je prošle godine porasla za 3%" naglasio je župan Kolar i dodao "Za razvoj gospodarstva ključna je veza između jedinica lokalne i regionalne samouprave i poduzetnika.

Poduzetnici se uvijek trebaju osjećati dobrodošlim i u svojim nastojanjima za razvoj gospodarstva moraju imati maksimalnu podršku jedinica samouprave". Župan Željko Kolar se ovom prilikom osvrnuo i na polemike oko teritorijalnog ustroja RH i još jednom naglasio potrebu analize postojećeg stanja i zajedničke odluke o budućnosti lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj "takva odluka, zajedno sa fiskalnom decentralizacijom i strogo određenim funkcijama središnje države,  lokalne i regionalne samouprave nosi prosperitet našoj lijepoj državi" zaključio je župan Kolar.

Željko Turk,  predsjednik udruge gradova RH i gradonačelnik Zaprešića, ovom je na svečanom otvorenju naglasio da je temeljni uvjet razvoja dobra suradnja lokalne samouprave s gospodarstvom. Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek je kao sudomaćin skupa pozdravio sve prisutne goste.

"Osobito mi je zadovoljstvo da smo se danas našli u Krapinsko-zagorskoj županiji i što možemo ovdje svima vama prezentirati potencijal koje Zagorje, a osobito Tuheljske Toplice imaju u razvoju turizma." rekao je gradonačelnik Hanžek

7. susret gradonačelnika i poduzetnika 48 sati otvorio je izaslanik predsjednice RH Marko Jurčić. Među brojnim uzvanicima na otvorenju su bili i zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić, više saborskih zastupnika te Sven Müller, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Miodrag Šajatović, glavni urednik tednika Lider, istaknuo je da se skup odvija uz podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Agencije za investicije i konkurentnost, uz generalnog sponzora - Hypo Alpe Adria Bank.

Teme susreta su:
-iskorištavanje fondova EU
-državne potpore na lokalnoj razini
-elektromobilnost
-win-win investicije na lokalnoj razini
-učinci porezne reforme

Skup treba ukazati n razvojnu ulogu gradova, kako i koliko gradovi privlače investicije, kako unaprijediti konkurentnost gradova. Udruga gradova je nacionalna, nestranačka i nepristrana zajednica osnovana 2002. godine s ciljem poticanja suradnje jedinica lokalne samouprave i promicanja zajedničkih interesa gradova u Republici Hrvatskoj.

Udruga ima 121 člana i svoju djelatnost financira iz članarine, EU fondova, međunarodnih darovnica, kotizacija od stručnih skupova, donacija itd

Još članaka iz "Business"

Facebook