Prethodni članak
Sljedeći članak

Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić: "Zagorske tvrtke imaju viziju i projekte"

Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić posjetio je u utorak, 14. listopada grad Oroslavje


Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić posjetio je u utorak, 14. listopada grad Oroslavje, gdje je obišao tvrtke TPK Orometal i Aquafilcro, koje su dobile sredstva po Operativnom programu regionalnih potpora za ulaganja u opremu za 2014. godinu.

Tvrtka TPK Orometal dobila je milijun i 188 tisuća kuna, dok je tvrtka Aquafilcro dobila milijun i 991 tisuću kuna. Zamjenik ministra Leverić tom je prilikom istaknuo da je potporu po navedenom programu dobilo 13 tvrtki s područja Krapinsko-zagorske županije, kojima je dodijeljeno 12 milijuna i 758 tisuća kuna, što je 10% od ukupno predviđenih sredstava za ovu godinu.

Ministar Leverić također je rekao da je Oroslavje, kad se gleda koliko su tvrtke povukle sredstava po glavi stanovnika, najuspješnija jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj. Zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek napomenuo je da podatak, da je zagorskim tvrtkama po navedenom programu dodijeljeno čak 13 milijuna kuna, potvrda da one imaju viziju i projekte te je zahvalio Ministarstvu što je to i prepoznalo.

Zamjenik župana Ferek-Jambrek također je istaknuo da je u proteklom periodu zagorsko gospodarstvo zabilježilo rast izvoza od 11% te da je nezaposlenost u padu, što je potkrijepio činjenicom da je trenutno na burzi rada 7245 osoba, što je za gotovo 14% manje nego u istom razdoblju lani.

Još članaka iz "Business"

Facebook