Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorju povećana potražnja za radnicima, smanjena i nezaposlenost

Najviše slobodnih radnih mjesta prema djelatnosti prijavljeno je u prerađivačkoj industriji, građevinarstvu, pružanju smještaja te pripremi i usluživanju hrane i zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi..


U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnom uredu Krapina, krajem travnja ove godine evidentirano je 5.375 nezaposlenih osoba, što je za 7,3% ili za 423 osobe manje u odnosu na prethodni mjesec, te za 20,3% odnosno za 1.368 osoba manje u odnosu na kraj travnja prošle godine.

U travnju su novoprijavljene ukupno 383 nezaposlene osobe što je za 27,7% manje nego u travnju 2015. godine. Iz evidencije je izašlo 806 osoba, a od toga je zaposleno 600 osoba, dok je 206 osoba brisano iz ostalih razloga. Područnom uredu Krapina tijekom travnja ove godine poslodavci su prijavili 545 potreba za radnicima što je za 3,2% više nego u travnju prošle godine.

Najviše slobodnih radnih mjesta prema djelatnosti prijavljeno je u prerađivačkoj industriji, građevinarstvu, pružanju smještaja te pripremi i usluživanju hrane i zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi. Najtraženija zanimanja su bila radnik na proizvodnoj liniji, konobar i prodavač.

Još članaka iz "Business"

Facebook