Prethodni članak
Sljedeći članak

Todorić će u Zagorju graditi tvornicu zagorskih štrukli?

„Očekujem da u sljedećih godinu dana otvorimo tvornicu koja će proizvoditi domaće zagorske štrukle, po domaćoj recepturi, s domaćim namirnicama“ – kaže župan Željko Kolar.


Odlična posjećenost jučerašnje 'Štruklijade', osme po redu popularne zagorske gastro-turističke manifestacije, nije iznenadila krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara, jer, kako je rekao, ništa se ne događa slučajno.

-Uz dobru medijsku promociju i kvalitetne proizvode koji se ovdje nude, ovakav odaziv bio je i očekivan. Prema tome i ovogodišnja Štruklijada je pokazala da su štrukli definitivno proizvod kojeg moramo i dalje brendirati, štrukli su proizvod kojeg moramo početi proizvoditi u Krapinsko-zagorskoj županiji. Dakle, očekujem da u sljedećih godinu dana otvorimo tvornicu koja će proizvoditi domaće zagorske štrukle, po domaćoj recepturi, s domaćim namirnicama. I to je ono što, u krajnjoj liniji, i ljudi očekuju od nas – rekao je Kolar.

Županija je, naglasio je Kolar, odlučna u tome da se deseta, jubilarna Štruklijada dočeka s već izgrađenom tvornicom zagorskih štrukli, pa čak i pod uvjetom javno-privatnog partnerstva.

-Ja bih radije da nađemo privatnog investitora, a da mi kao Županija pripremimo dokumentaciju i nastavimo raditi europske zaštite zagorskih štrukli. No, nije mi ni strana odluka da idemo u javno-privatno partnerstvo pa da onda s vremenom to otiđe u čisto privatne ruke, jer osim nekih strateških stvari, mislim da proizvodnja ne bi trebala biti u ingerenciji države. To bi trebala biti privatna inicijativa, ali ako neće biti sluha za privatnu inicijativu, onda ćemo mi krenuti – naglasio je Kolar.

Jedan od za sada najizglednijih investitora za tvornicu zagorskih štukli je Agrokor, odnosno tvrtka Ledo koja je dio koncerna. -Razgovarao sam s gospodinom Todorićem, obzirom da Ledo proizvodi štrukle, i obavit ćemo još jedan ili dva razgovora, ali ako neće ići, tražit ćemo drugog investitora. U svakom slučaju, sa ili bez, mi ćemo ići u izradu tvornice – rekao je Kolar.

Još članaka iz "Business"

Facebook