Prethodni članak
Sljedeći članak

Radnike očekuju teški dani u Novoj godini

Prošla 2009. godina, kada je u pitanju sudbina zagorskih radnika, neće se pamtiti po dobrome, a takav bi mogao biti i na


Prošla 2009. godina, kada je u pitanju sudbina zagorskih radnika, neće se pamtiti po dobrome, a takav bi mogao biti i nastavak ove godine, doznajemo od Lea Jakušića, povjerenika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske za Krapinsko-zagorsku županiju.

Naime, ističe Jakušić, svi relevantni pokazatelji govore o ozbiljnom padu u realnom, odnosno gospodarskom, sektoru. U prvih šest mjeseci ove godine na području naše županije fizički obujam proizvodnje pao je za 10 posto, a za drugih šest mjeseci podaci nisu poznati, no izgledan je još veći pad.

Pao je i izvoz za 25 posto, te uvoz za 40 posto, što govori o drastičnom padu proizvodnih aktivnosti. Sve to za posljedicu ima otpuštanje radnika, te zatvaranje tvrtki, te je s rastom nezaposelnosti za 41 posto Krapinsko-zagorska županiju uz Istarsku u vrhu Hrvatske.

Svi ovi podaci, uz nedostatak ugovorenih poslova, novca i nelikvidnost, najavljuju još teže dane u 2010. godini, posebno u prvih šest mjeseci. U sindikatu se nadaju da će drugih šest mjeseci donijeti barem naznake gospodarskog oporavka u Zagorju.

Još članaka iz "Business"

Facebook