Prethodni članak
Sljedeći članak

Porezna uprava ima novu mobilnu aplikaciju. Evo kako je možete skinuti na vaš telefon

Porezna nastavlja s poboljšanjem korisničkih iskustva poslovnih subjekata...


Na portalu e-Građani poboljšane su usluge ePorezna i e-Dnevnik za roditelje, izvijestili su u petak iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

S novom verzijom aplikacije mPorezna nastavlja se s poboljšanjem korisničkog iskustva poslovnih subjekata koji sada jednostavno i brzo mogu dodjeljivati i ažurirati ovlaštenja za pristup podacima i time štede vrijeme i olakšava im se poslovanje, naglasio je državni tajnik tog ureda Bernard Gršić.

Objavljena je nova verzija mobilne aplikacije mPorezna koja omogućava upravljanje ovlaštenjima i dostupna na Google Play Store-u, App Store-u i AppGallery. Ovlaštenja mogu dodijeliti i ažurirati građani, zakonski zastupnici u poslovnim subjektima te ostali ovlaštenici s postojećim ovlaštenjem, a za dodjelu ovlaštenja dovoljno je prijaviti se bilo kojom NIAS vjerodajnicom (osobni i poslovni certifikati, tokeni poslovnih banaka te korisnička imena i lozinke). Nove funkcionalnosti omogućuju poreznim obveznicima prijavu i korištenje usluga za poslovne subjekte u kojima su zakonski zastupnici te dodjelu i ažuriranje ovlaštenja. Također, računovodstveni servisi i ostali opunomoćenici sada mogu koristiti usluge mPorezne za porezne obveznike za koje imaju dodijeljena ovlaštenja.

Još članaka iz "Business"

Facebook