Prethodni članak
Sljedeći članak

Počele pripreme za sezonsko zapošljavanje

Uzimajući u obzir činjenicu da je turizam jedna od glavnih grana hrvatske privrede, znatan dio zapošljavanja nezaposleni


Uzimajući u obzir činjenicu da je turizam jedna od glavnih grana hrvatske privrede, znatan dio zapošljavanja nezaposlenih osoba odnosi se upravo na sezonsko zapošljavanje. Sezona obuhvaća razdoblje od proljeća do kasne jeseni, a najizraženija je tijekom srpnja i kolovoza. Najveći broj nezaposlenih kvalificiranih djelatnika svoje mjesto tijekom sezone nalazi u ugostiteljstvu i turizmu.

Na more…


Budući da tržište rada na području turizma postaje sve zahtjevnije, Hrvatski zavod za zapošljavanje već dugi niz godina sudjeluje u organizaciji sezonskog zapošljavanja i pripremi sezonskih djelatnika u skladu sa zahtjevima poslodavaca te daje svoj doprinos kvalitetnim i brzim posredovanjem između ponude radne snage i potražnje za sezonskim djelatnicima. Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Krapina i ove će godine provoditi aktivnosti posredovanja za zapošljavanje u turističkoj sezoni na moru. Poslodavci iz priobalja sve ranije dolaze predstavljati svoje tvrtke i potrebe za zapošljavanjem, pa tako već 29. siječnja dolaze predstavnici hotelijersko - turističke kuće “Istraturist” d.o.o. iz Umaga predstaviti tvrtku, informirati o mogućnostima zapošljavanja te obaviti selekcijski intervju sa zainteresiranim kandidatima.

Selekcijski intervjui

Informiranje kao i selekcijski intervju održat će se u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini i to za poslove ugostiteljsko - turističke djelatnosti kao što su animator, recepcionar, spasilac, kuhar, konobar, slastičar, barmen, mesar, prodavač, sobar, čistač, pomoćni konobar i pomoćni kuhar. Na intervju radi zaposlenja na poslovima u turističkoj sezoni 2010. mogu doći svi zainteresirani, a obaviještene su osobe različitih dobnih skupina i zanimanja s obzirom da je ponuda slobodnih radnih mjesta na području Krapinsko–zagorske županije nedostatna ili postoji ponuda slobodnih radnih mjesta za koja su potrebna znanja ili vještine koje nezaposlene osobe nemaju.

Inače, prijave za sezonsko zapošljavanje primaju se stalno, a mogu se predati u Područnoj službi Krapina te ispostavama Zabok, Pregrada, Klanjec, Donja Stubica i Zlatar Bistrica svakim radnim danom od 7 - 15 sati, gdje se mogu i dobiti sve potrebne informacije. Predviđa se da će biti povećan broj zainteresiranih u odnosu na protekle godine budući da se broj nezaposlenih osoba prijavljenih u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje konstantno povećava.

Belošević

Još članaka iz "Business"

Facebook