Prethodni članak
Sljedeći članak

Održani 14. sportski susreti obrtnika Krapinsko-zagorske županije

U petak, 03. lipnja 2016. godine održani su 14. sportski susreti obrtnika Krapinsko-zagorske županije


U petak, 03. lipnja 2016. godine održani su 14. sportski susreti obrtnika Krapinsko-zagorske županije

Domaćin ovogodišnjeg 14. sportskih susreta bilo je Udruženje obrtnika općine Sveti Križ Začretje. Susret je otvorio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je rekao da se na području Krapinsko-zagorske županije već neko vrijeme osjećaju i više nego pozitivni gospodarski pomaci.

„To se kod nas osjeća dvije i pol godine, a brojke to i potvrđuju. Naime, prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje dvije godine zaredom najveći broj novozaposlenih osoba u Republici Hrvatskoj registriran je upravo na području naše županije. Prema podacima o rastu gospodarstva u 2015. godini, na prvom mjestu se nalazi ima Istra, slijedi ju Primorsko-goranska županija a Krapinsko-zagorska županija je na trećem mjestu. Na Zavodu za zapošljavanje imamo najmanji broj nezaposlenih u posljednjih 11 godina. Ovo su sve rezultati koje možemo zahvaliti više međusobno povezanih faktora, ali svakako da ste veliki obol svemu tome dali i  vi obrtnici, koji ste pravovremeno reagirali na gospodarsku krizu, tijekom koje ne samo da ste uspjeli ste sačuvati radna mjesta, već ste ulagali i otvarali nova radna mjesta. Hvala vam na tome“, rekao je župan Kolar.

Na otvorenju sportskih susreta sudionike su pozdravili i načelnik općine Sveti Križ Začretje Marko Kos, potpredsjednik HOK-a i predsjednik OKKZŽ Davor Pleško te predsjednik udruženja obrtnika Sveti Križ Začretje Ivica Roginić.

Na ovogodišnjem susretu bilo je 140 sudionika, koji su se takmičili u nogometu, streljaštvu, potezanju užeta i pikadu. Nakon sportskog dijela druženja uslijedilo je svečano proglašenje najboljih sportskih ekipa i pojedinaca u natjecanju.

Još članaka iz "Business"

Facebook