Prethodni članak
Sljedeći članak

Nove kreditne linije za zagorske obrtnike

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačka županija nastavljaju suradnju na uvođenju posebnih kreditnih l


Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačka županija nastavljaju suradnju na uvođenju posebnih kreditnih linija za zagorske obrtnike. U srijedu, 29. rujna predsjednik Obrtničke komore Dragutin Ranogajec i Jozo Čakalić direktor obiteljskog, osobnog i poduzetničkog bankarstva Zagrebačke banke za regiju Zagrebački prsten, u Krapini su potpisali ugovor o poslovnoj suradnji kojim je zagorskim obrtnicima stavljena na raspolaganje nova kreditna linija za financiranje trajnih obrtnih sredstava pod povoljnijim uvjetima.

Ovom posebnom ponudom obrtnicima se do 31. prosinca ove godine odobravaju dugoročni krediti za trajna obrtna sredstva po kamatnoj stopi za 1 postotni poen nižoj od standardne ponude te uz povoljniju naknadu za obradu kredita. Krediti su dostupni obrtnicima okupljenim u svih 9 udruženja obrtnika u sastavu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Iznos kredita nije ograničen, već ovisi o kreditnoj sposobnosti pojedinog obrtnika, a rok otplate je do 3 godine, uz mogućnost korištenja počeka od 6 mjeseci.

Naknada za obradu kreditnog zahtjeva za dugoročne kredite iz ovog aranžmana je fiksna i iznosi 500 kn jednokratno. Banka će obrtnicima ujedno pružati i savjetodavnu pomoć, bilo da se radi o načinima bržeg i lakšeg nadvladavanja krize ili procjeni poslovne situacije i izradama poslovnih planova. Obrtnicima je i dalje na raspolaganju kreditna linija Zagrebačke banke predstavljena u suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije krajem srpnja.

Riječ je o kratkoročnim kreditima za financiranje povremenih potreba u obrtnim sredstvima s kamatnom stopom koja je 0,8 do 1 postotni poen povoljnija od kamatnih stopa na standardne kratkoročne kredite.

Piše: K. Frljužec

Još članaka iz "Business"

Facebook