Prethodni članak
Sljedeći članak

JE LI PREVIŠE ? Šef HGK potvrdio da mjesečno zarađuje duplo više od Plenkovića, doznajte koliko

Je li previše? 30 godina se bavim poduzetništvom i od devedesetih imam svoju tvrtku. Naravno da imam i određene druge prihode koje sam stvarao, rekao je Burilović u Otvorenom


U vrijeme kad mnogi poduzetnici razmišljaju kako će preživjeti i hoće li zatvarati biznise zbog covid krize, šef njihove krovne organizacije  Hrvatske gospodarske komore (HGK), Luka Burilović, pliva u lovi.

 Sinoć je Burilović u HRT- ovoj emisiji Otvoreno potvrdio da mjesečno prima 56 tisuća kuna. Plaća mu je 23 tisuća kuna, a kao član nadzornog odbora državnih tvrtki Ine i Podravke,  mjesečno prima oko 32.000 kuna. Ujedno dobiva i 1.800 kuna naknade kao član Uprave državnog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

„Je li previše? 30 godina se bavim poduzetništvom i od devedesetih imam svoju tvrtku. Naravno da imam i određene druge prihode koje sam stvarao", rekao je Burilović u Otvorenom

Je li to pravedna plaća za rezultate koje ostvaruje ?

“Želim naglasiti da sam ja osobno inzistirao da se objavi moja plaća, jer HGK nije državna institucija nego poslovna organizacija. Ja nisam državni dužnosnik i ne podliježem Zakonu o sprečavanju sukoba interesa. Je li previše? 30 godina se bavim poduzetništvom i od devedesetih imam svoju tvrtku. Naravno da imam i određene druge prihode koje sam stvarao”, rekao je Burilović.

Kaže da razumije da to za nekoga izgleda jako puno.


U Hrvatskom saboru pokrenuta je inicijativa da se ukine obvezna članarina u HGK. Pogodite, je li Burilović za taj prijedlog ili protiv njega ?

Još članaka iz "Business"

Facebook