Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKI POVRATAK Plenković odlučio : Martina Dalić sutra preuzima Podravku

Bivša potpredsjednica Vlade dolazi na mjesto nedavno preminulog Marina Pucara


Mirovinski fondovi i hrvatska vlada postigli su dogovor da upravljanje Podravkom preuzme bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić, doznaje se iz dobro upućenih izvora, piše Večernji list.

Odluka bi trebala biti donesena na sjednici Nadzornog odbora Podravke koja je zakazana za srijedu. Martina Dalić dolazi na to mjesto s čvrstom podrškom premijera Andreja Plenkovića, koji joj, po svemu sudeći, ipak nije ostao dužan nakon što se Dalić, zbog kritika o netransparentnosti odluka o restrukturiranju Agrokova šutke povukla sa dužnosti. Imenovanje će biti na godinu dana, koliko još traje mandat postojećim članovima uprave Podravke, a o veljači 2022 trebala bi uslijediti potvrda punog petogodišnjeg mandata. Nakon smrti Marina Pucara iz fondovske su industrije kao 'prirodnog' nasljednika predlagali svog financijaša Davora Doku, lokalne su vlasti imali svoje favorite, no na kraju presudio je, očito, premijer koji na čelo Podravke stavlja osobu u koju ima veliko povjerenje.

Da će upravo Martina Dalić preuzeti Podravku, prvi je pisao naš portal dok su je drugi spominjalis amo kao jednu od kandidata.

Još članaka iz "Business"

Facebook