Prethodni članak
Sljedeći članak

KRAPINA - Deveta tradicionalna izložba pisanica

U organizaciji Galerije grada Krapine i Pučkog otvorenog učilišta u otvorena je deveta izložba pisanica. Riječ je o trad


U organizaciji Galerije grada Krapine i Pučkog otvorenog učilišta u otvorena je deveta izložba pisanica. Riječ je o tradicionalnoj uskršnjoj likovnoj manifestaciji koja ove godine prezentira radove učenika iz 17 centralnih i 14 područnih osnovnih škola s područja Krapinsko - zagorske županije.


U prezentiranju ovog specifičnog i uvijek originalnog likovnog izričaja sudjeluju i polaznici dječjih vrtića Gustav Krklec Krapina i Zipkica iz Zaboka te Strukovnog umjetničkog učilišta Zabok. Svojim radovima izložbu, koja će po broju izložaka do sada biti najveća, obogatili su i članovi Sekcije rukotvorina KUD-a Lavoslav Vukelić Sveti Križ Začretje, Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama te korisnici Doma umirovljenika Sveti Nikola Krapina.

Posjetitelji će na izložbi pisanica, koja u Galeriji grada ostaje otvorena do 27. travnja, moći vidjeti i radove dvadesetak likovnih umjetnika iz Siska, Karlovca, Varaždina i Zagreba, a s nekoliko radova predstavit će se Krapinčani, koji se oslikavanjem pisanica bave kao hobijem. Na otvorenju izložbe pisanica, prigodni program izvest će članice Folklorne skupine Viline iz Krapine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook