Prethodni članak
Sljedeći članak

Za seniore zaigrali otac i sin

2. ŽNL, 20. kolo: Sloga – Toplice 0:0


U 20. kolu 2. zagorske nogometne lige Sloga je dočekala Toplice. Pobjeda domaćina bi i teoretski značila osiguravanje doigravanja,  a prema svemu viđenom u zadnjih nekoliko kola Sloga je u utakmicu ušla kao favorit. No, ipak ovo je liga u kojoj se bodovi ne mogu 'upisati' unaprijed, protiv nikoga, pa je tako i ovaj puta rezultat na kraju bio pomalo iznenađujući, tj. nije se mijenjao s početnih 0:0.

Sloga puno više prijetila, a na kraju mogla i izgubiti

Domaćini su od početka krenuli po sva tri boda, imali su prilika, ali nisu odigrali dobru utakmicu. U 15. minuti Igor Vidović Popek s ruba kaznenog prostora, s  lijeve strane puca polu visoko, ali golman gostiju Tomislav Belošević brani. U 18. minuti prilika za goste. Domaći Martin Škreb loše štopa jednu loptu, koja se odbija do Bojana Bebera, koji s ruba kaznenog prostora puca peko gola. Nakon toga do odmora prijete samo domaćini. U 27. minuti Martin Poštek dobiva jednu loptu iza obrane gostiju, daje povratnu za Sinišu Slukana, koji puca iz prve dijagonalno, ali ne samo preko gola, nego i preko zaštitne mreže. U 29. minuti Luka Šavorić puca iz slobodnjaka, malo lijevo tri – četiri metra od kaznenog prostora, ali lopta odlazi pored lijeve stative. U 30. minuti novi pokušaj domaćina, prvi udarac Belošević brani, no samo spušta loptu na peterca, gdje je sam ostao Poštek, ali puca pored gola. U 39. minuti Poštek ubacuje s desne strane na drugu stativu, a Slukan, usamljen na petercu puca glavom pored gola. I za kraj prvog poluvremena, u 44. minuti sa dvadesetak metara puca Slukan, ali pored lijeve stative. Sloga dominanta, ali bez realizacije, pa se na odmor odlazi bez golova.

Ništa nova ni u nastavku

I u drugih 45 minuta slična priča, kao i u prvih. Već u 51. minuti Šavorić pokušava lukavo, izravno iz kornera, ali lopta umjesto u, odsjeda na mreži. U 59. minuti slobodan udarac s lijeve strane, opet za domaćine, lopta ide u kazneni prostor na Šavorića, koji puca, a lopta se odbija od nekoga iz obrane u korner, nakon kojeg Slukan glavom puca pored lijeve stative. U 65. minuti prijeti Poštek, ali sa ruba kaznenog prostora, p sredini puca preko gola. Niti tri minute kasnije nema gola za domaćine, a u prilici je Šavorić, koji na lijevoj strani 'prodaje bicikl', pa puca na prvu stativu, no Belošević je siguran.

U 70. minuti jedan od rijetkih pokušaja gostiju i to nakon kontre, no Ivan Kučkovečki u kontri dva na dva, ne pronalazi svog suigrača, nego protivničkog igrača, pa prilika propada. U 75. minuti ponovno je prilika za domaćine. Nakon ubacivanja na Vidovića – Popeka, ovaj puca pored lijeve stative.  U samoj završnici u 87. i 89. minuti dva puta prijeti Šavorić, no u prvom slučaju sa dvadeset metara puca pored desne stative, a u drugom slučaju njegov udarac s ruba kaznenog prostora, s lijeve strane boksa Belošević. I onda, nakon svih promašaja domaćina, u prvoj minuti sučeve nadoknade do sva tri boda mogli su gosti. Nakon što je izbjegao zaleđe Karlo Krklec krenuo je sam na domaćeg golmana, no Leonardo Sovec nogom brani njegov udarac. Tako utakmica završava bez golova, svakome po bod. Za kraj spomenimo zanimljivost da su u utakmici za Toplice nastupili otac i sin Krklec. Uz spomenutog Karla igrao je i njegov otac Miljenko. Zaista rijedak slučaj, posebice u seniorima.

2. ŽNL 20. kolo

SLOGA – TOPLICE 0:0

SUCI: Komorski, Sokolić, Brezak  GLEDATELJA: 70

SLOGA: Sovec, Vidović Popek, Škreb, Bajsić, Crnjac, Slukan, Mrazović, Žugec, Lugarić Mateo, Šavorić, Poštek, (N. Svornik, Gudek, Hruškar, Maček); trener: Marijo Kuljak

TOPLICE: Belošević, Šereg, Štefanić, Huško, Mihovilić, Beber, Ružak, Anić, Hrestak, Kučkovečki, Galic, (K. Krklec, M Krklec); trener. Mario Prelčec

Još članaka iz "Sport"

Facebook