Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: Anđeli čuvari

Ste primjetili da h prošlom broju novin nije bilo moje kolumne? Najte mi odgovarati jer neču znati.

Pak je bila norijada. I sad pak nemrem s detetom h park. Ak se ne varam bilo je rečeno da bu Grad unajmil zaštitare da paziju kak maturanti nebuju norili po trgu i po parku. I da se bu to spriječilo, a kaj se ne spriječilo da se bu kaznilo.

Moji ranojutarnji odlasci h dučan su pokazali da je situacija bila ko i sake godine. Park prepun smeča i strgane igračke. Tu sad moram pohvaliti radnike Plavinke koji su sako jutro dopeljali to h kakav-takav red. Ipak na samu norijadu h petak ipak se park čuval. Samo kaj mi se moja Sandra požalila da nisu sprječavali samo maturante da ideju h park, nego da ni nju s frendicama nisu pustili. Sigurno su im deca sedmi razred osnovne zgledale ko maturanti.

Pitali su me neki kak to da več dugo niti jedan recept nisam objavil. Nisam ja kuhar da objavljujem recepte. Osim toga sad na televiziji ima program kaj cijeli dan samo kuhaju i pečeju kolače. A i ne kuham puno da bi neke nove recepte napisal. Ipak bum napisal jednoga kaj je brzo gotovo, nije skupo i fino je. Bar meni. I deci se dopalo, a i ženi.

Neki dan sam spekel natur šnicle. To je bar jednostavno. Kupite šnicline, ili ih odmrznete ak ih imate h škrinji. Malo ih namažete s vegetom i spečete na naglo. I gotovo. Za prilog je bilo dinstano zelje s paradajzom i domačim noklecima. I to je isto brzo gotovo. Zemete manju glavicu zelja (ili pol velike), narežete na tanko i podinstate. Dodate malo paradajza (če ste ga na jesen pospravili zemete toga, a ak niste onda si ga kupite) i još malo se skupa podinstate. H jednoj posudi zamijesite noklece. Denete malo brašna (nulera), soli i vode. Zamjesite i s žlicom denite h kipuču slanu vodu i kuhajte par minut. To procjedite i zmješajte s več podinstatim zeljem. Če imate krvavice onda je dobro i njih speči umjesto mesa. Meni se ta kombinacija bolj dopada, ali mojima doma baš i ne. Niti nisam imel krvavice. A niti ih nesmem jesti.

U mnogim vjerama postoje bestjelesna bića koja paziju na nas. U raznim vjerama ona imaju različita imena. Pri nama se zoveju anđeli čuvari. Svaki od nas se bar jemput zmislil svojeg anđela čuvara. Sigurno je saki od nas bar jemput bil u situaciji kad je zgledalo da bumo grdo nadrapali, a nismo. Pa nakon toga prokomentiraš kak te čuval Bog ili anđeo. I ljepo je imeti svojeg anđela čuvara. Međutim nije dobro kad imate anđele čuvare koji nisu bestjelesni. Nego su od krvi i mesa. Više o tome drugom prilikom.

Facebook