Prethodni članak
Sljedeći članak

BRAVO! Poduzetnička ideja zagorskih srednjoškolaca nagrađena s 1.500 eura


U sklopu konferencije Invest in Zagorje danas je održano natjecanje Pitch timovi – kreiraj svoju budućnost u kojem je svoja rješenja problema i izazova u zdravstvenoj industriji predstavilo osam timova mladih inovativnih poduzetnika – učenica i učenika zagorskih srednjih škola koji su se bavili različitim aspektima zdravstvenih problema, od tehnoloških rješenja do organizacijskih i poslovnih modela. Svaki tim imao je tri minute za predstavljanje svog proizvoda nakon čega im je stručni žiri postavljao pitanja kroz koja su oni imali priliku detaljnije objasniti na koji način bi njihov proizvod pomogao u zdravstvu.

Najbolje rješenje dao je Tim 4, Avitae u sastavu Lorena Cvilinder, Maja Halužan i Zvonimir Kralj s razrađenom idejom Klinike koja ima 3D oralni skener koji skenira čeljust pacijenata i potom stvara prototip, Holywood smiles, Straight smile ili bilo koji drugi. Timu su nagradu od Krapinsko-zagorske županije od 1.500 eura uručili župan Željko Kolar i direktorica Poduzetničkog centra Helena Matuša.

Stručni žiri djelovao je u sastavu zamjenica župana Jasna Petek, pročelnica županijskog upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar, Siniša Šoštarić (Akromion i Poslovni klub Skup za Zagorje), Dragan Sabljić( EDIH AI4HEALTH), Filip Stipančić (SMION) te Antun-Gustav Kos (BORNFIGHT).

Još članaka iz "Županija"

Facebook