Prethodni članak
Sljedeći članak

Vinari, prijavite svoje zlane kapljice na '56. Sajam i izložba zagorskih vina'


U organizaciji Krapinsko - zagorske županije, Općine Bedekovčina, Turističke zajednice Krapinsko - zagorske županije, Udruge Vino zagorje i Turističke zajednice područja Srce Zagorja 31. svibnja i 1. lipnja će se održati '56. Sajam i izložba zagorskih vina'.

Uzorci vina za ocjenjivanje prikupljat će se 12. svibnja u prostorijama restorana na Bedekovčanskim jezerima od 8 do 12 sati, a za sudjelovanje na ocjenjivanju vina potrebno je dostaviti za svaki prijavljeni uzorak vina šest boca u ambalaži od 1 ili 0,75 litara, a kod predikatnih i desertnih vina za svaki prijavljeni uzorak vina tri boce u originalnoj ambalaži od 0,250 do 0,75 litara.

Svaki uzorak treba imati etiketu iz koje su vidljiv sljedeći podaci: naziv vina ili sorta, puni naziv i adresa proizvođača, vol.% alkohola, godina berbe. Također je potrebno ispuniti prijavne listove koji se nalaze u prilogu dopisa te je poželjno priložiti nalaz kemijske analize vina koja uključuje slijedeće parametre: alkohol, ukupne kiseline i reducirani šećer. Kotizacija za svaki uzorak vina iznosi 15 eura, a plaćanje se vrši u gotovini pri samoj dostavi uzoraka.

Župan Željko Kolar pozvao je predsjednike vinarskih i vinogradarskih udruga da potaknu svoje članove koji su odlikovani zlatnim odličjem na vinarijadama da se prijave na Sajam i izložbu kako bi ovogodišnj događanje učinili mjestom okupljanja vinogradara i vinara Krapinsko - zagorske županije, koji će javnosti prezentirati najkvalitetnija vina koja se proizvode u našim vinogorjima, te sa željom poticanja konkurentnosti zagorskih vina na tržištu i uključivanja vinske ponude Krapinsko-zagorske županije u enogastronomsku ponudu Hrvatske.

Još članaka iz "Županija"

Facebook