Prethodni članak
Sljedeći članak

[AKTUALNI SAT] Što je s ordinacijom oftamologije u Krapini i s izgradnjom bazena u Pregradi?


Na sjednici Županijske skupštine Krapinsko – zagorske županije prisustvovao je 31 vijećnik. Na početku sjednice predsjednica županijske skupštine Vlasta Hubicki osvrnula se na rad skupštine u sazivu od 2017. do 2021. godine. U navedenom periodu održane su 24 sjednice Županijske skupštine i raspravljeno je o 414 točaka dnevnog reda. Odaziv članica i članova na sjednice je bio 82% i održano je 20 Koordinacija članova i članica Županijske skupštine.

Za riječ u Aktualnom satu Županijske skupštine javili su se Ivan Hren (HDZ), Nina Gradiški Zrinski (ZDS), Zoran Gregurović (HDZ) i Mišo Grilec (HDZ).

Nina Gradiški Zrinski (ZDS) upitala je župana o projektu Stubaki. – Uplaćeni su penali zbog kašnjenja početka radova na projektu izgradnje Zdravstveno – turističkog kompleksa Stubaki d.d. u Stubičkim Toplicama, zanima me što je sada sa zemljištem koje je bilo ulog u projektu i u kojoj fazi je ugovor – upitala je Gradiški Zrinski. Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar je rekao kako ugovor još traje i da osim zemljišta nije ništa drugo uloženo. – Produženja ugovora neće biti ako se ne počne s izgradnjom. Onu informaciju, koju imamo, je da gospodin Andabak mijenja svoj core business i da prelazi na druge poslovne projekte. Mi ćemo, kad se izabere novi saziv Županijske skupštine, razgovarati i donijeti konačnu odluku. Pošteno je da novac od penala ostane u Stubičkim Toplicama – rekao je Kolar.

 

Ivan Hren (HDZ) je također postavio pitanje vezano za projekt Stubaki. Rekao je kako je on već četiri godine upozorava na taj projekt i rekao je kako će 1,5 milijuna kuna penala nadoknaditi što u Zdravstveno – turističkom kompleksu Stubaki još uvijek nitko nije zaposlen. Župan je na to odgovorio da nitko ne može nadoknaditi tu štetu i da je projekt rađen u najboljoj namjeri. Mi čitavo vrijeme pregovaramo oko toga. Znate da je prije par godina došlo do krize i da su neki projekti zbog toga stali. Raspravljali smo na Županijskog skupštini da li da tražimo novog partnera ili da pokušamo s postojećim partnerom. Mi smo obavili oko 15 razgovora s potencijalnim investitorima, ali nismo uspjeli dogovoriti tako veliku investiciju – objasnio je.

Zoran Gregurović (HDZ) je upozorio na problem specijalističkih ordinacija u Krapini, točnije problema oftalmologije, i na loše stanje pristupne ceste prema Domu zdravlja. – Zanima me da li je poduzeto što u vezi opstanka ordinacije oftalmologije u Krapini. Cesta do Doma Zdravlja je u zaista lošem stanju, a pošto je u vlasništvu Doma zdravlja KZŽ, prijedlog je da se uredi jer se je cesta doslovno počela raspadati – kazao je Gregurović. Na pitanje vezano za ordinacije odgovorila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek. – Upoznati smo s problemom ordinacije oftalmologije, radi se o liječniku koji je bio u privatnoj praksi i koji je navršio visoke godine. On može dobiti suglasnost Ministarstva, ali treba ispuniti neke preduvjete. Razgovora se trenutno o tom problemu – objasnila je Petek.Župan je odgovorio na pitanje vezano za pristupnu cestu. – Mi ćemo zatražiti sastanak i izradit će se troškovnik. Prijedlog je korektan i prihvatit ćemo ga.

 

Mišo Grilec (HDZ) postavio je pitanje vezano za kako je rekao „obećavani bazen u Pregradi“. – Što se radi u vezi toga? Ja sam kupio kupaće hlače, ali od tog bazena u Pregradi ništa. Nije se napravilo apsolutno ništa. Ja u tom kraju živim i ljudi me pitaju kad se mogu početi kupati. Mi budemo do tad prerasli kupaće – rekao je Grilec. Župan je odgovorio na pitanje Miše Grilca. – Kad želite o nečem pričati, logično je i da onda o tome znate nešto jer ovako ispada smiješno. Projekt izgradnje bazena u Pregradi nije projekt Županije nego Grada Pregrade. Veliki projekti ne idu preko noći, taj projekt ima projektnu dokumentaciju i on će se realizirati, a vi čuvajte kupaće hlačice i nadam se da ćemo se vidjeti na kupanju u Pregradi – odgovorio je Kolar.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program