Prethodni članak
Sljedeći članak

'Bilježimo povećanje dolazaka gostiju za 31,57 %, a više od polovice gostiju čine nam strani turisti'

Direktor turističkog ureda Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela Milan Kladnički osvrnuo se na rezultate u 2018.godini, ali i najavio planove za ovu godinu


Uvijek aktivna Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela iza sebe ima vrlo aktivnu godinu. Prema riječima direktora Turističkog ureda Milana Kladničkog, u turističkoj destinaciji Po plavem trnaci u 2018. je organizirano tridesetak događanja, od kojih je kao najuspješnije izdvojio Dan mladosti, Festival 'A Sutla si teče', Štruklijada, Tabor film festival, Dani zabave, kulture i športa Horvatska 2018., Kulturno ljeto u Zagorskim Selima, Bučnica fest i Dani jabuka u Desiniću.

– U prošloj godini organizirali smo i neke nove manifestacije i događanja poput Z' brega na breg trail, Kulturno ljeto u Zagorskim Selima, Legendfest i Eko, etno, fletno festival u Kumrovcu, a u suradnji s Muzejima Hrvatskog zagorja, predstavili smo turističku ponudu na turističkom sajmu u Ljubljani - istaknuo je Kladnički, dodajući kako su proveli i akciju 'Lepe naše rožice' u sklopu koje su dodijeljena priznanja za najuređenije okućnice.

Povećanje kapaciteta

Od ostalih aktivnosti izdvojio je i tiskanje promotivnih materijala na nekoliko jezika među kojima je posebno zanimljiv kineski te pripremu turističke karate na kojoj su evidentirane sve turističke atrakcije, ugostiteljski objekti, biciklističke i pješačke staze te drugi za posjetitelje bitni podaci, dopunjena je i bit će tiskana do kraja siječnja. - U tijeku je online promocija turističke destinacije, a na društvenim mrežama, objave postižu značajne rezultate - naglasio je direktor Turističkog ureda.

Treba istaknuti kako je na području Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela registrirano i nekoliko novih privatnih iznajmljivača. - Sada imamo 13 objekata s kapacitetom od ukupno 131 krevet. Krajem siječnja očekujemo otvaranje hostela u Desiniću s kapacitetom od 60-ak kreveta, ugostiteljskim dijelom i višenamjenskom dvoranom za 80 osoba, što će u velikoj mjeri doprinijeti kvantiteti i kvaliteti turističke ponude područja Po plavem trnaci – ističe Milan Kladnički.

Dolasci i noćenja

A kada su u pitanju dolasci gostiju na temelju podataka iz eVisitora, u odnosu na 2017., ukupan broj dolazaka turista je bio veći za 31,57 %. - Raduje podatak da je rast ostvaren uglavnom u komercijalnom dijelu dolazaka i noćenja turista. Otvaranjem novih kapaciteta i ulaganjem u promociju ukupne turističke ponude, vjerujem da će ovaj trend rasta u relativnim pokazateljima rezultirati značajnijim turističkim rezultatima u narednom razdoblju – ističe Kladnički, uz riječi kako od ukupnog broja dolazaka 58, 54 % čine strani turisti, a 41,76 % domaći turisti.

Još članaka iz "Zagorska sela"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (između vijadukta Božići i južnog ulaza u tunel Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h); -Krčki most; -Paški most. Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoren...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program