Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPAN: 'Od ponedjeljka još dio srednjoškolaca u školskim klupama, ako se dobra situacija nastavi, uskoro bi mogli i svi'

Završni razredi srednjih škola će i dalje pohađati nastavu po modelu A, dok će ostali srednjoškolci kombinirati model B, odnosno A i C


Župan Krapinsko - zagorske županije je kazao da će, s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, od sljedećeg tjedna više srednjoškolaca pratiti nastavu u školi. -Nakon što smo analizirali trenutnu epidemiološku situaciju na području Krapinsko – zagorske županije, koja je, usudio bih se reći, vrlo dobra. U posljednja 24 sata imamo evidentirana tri nova slučaja zaraze, nažalost jedna osoba je preminula i ovim putem bih izrazio svoju sućut obitelji.

- Mi ćemo od sljedećeg tjedna pojačati dolazak srednjoškolaca u školu, ali nećemo odmah krenuti po modelu A za sve razrede, s obzirom na pojavu novih sojeva, nego sam donio odluku da od sljedećeg tjedna srednje škole kombiniraju model B, odnosno model A i C, na isti način kako smo završili prošlo polugodište. To znači da će, treći, četvrti i peti završni razredi nastaviti svi dolaziti u školu kao što su i to do sada, a prvi, drugi, treći i četvrti razredi (petogodišnja škola) će krenuti kombinirajući B, odnosno A i C, tako da zadovoljimo onaj epidemiološki kriterij da 40% ljudi bude manje u javnom prijevozu. Mi smo s takvom kombinacijom na toj razini, s time da za osnovne škole ostaje nastava za sve učenike od prvog do osmog razreda po modelu A – objasnio je župan.

Dobra situacija u školama

-Prošla tri tjedna u srednjim školama nemamo ni jednog pozitivnog učenika, a ni djelatnika, u osnovnim školama imamo 2 pozitivna učenika, po jedan iz dva razreda, a 54 osnovnoškolaca je trenutno u samoizolaciji. Zbog toga smo smatrali da možemo napraviti ovaj iskorak i da možemo na sljedeća dva tjedna omogućiti djeci da krenu u školu kombinirajući modele – rekao je i dodao ako se ovakva povoljna epidemiološka situacija nastavi, nakon dva tjedna bi mogli svi učenici, i osnovnih i srednjih škola krenuti po modelu A.

- I dalje ćemo pratiti situaciju, biti u kontaktu s epidemiološkom službom i ako će trebati nešto mijenjati, mi ćemo i to napraviti. Može se dogoditi i da za 7 dana krenu po modelu A svi srednjoškolci, ali za sada smo se odlučili na ovaj model – rekao je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook