Prethodni članak
Sljedeći članak

Zastupnici se cijepe protiv korone, neki odbili

U Saboru je u 13 sati počelo organizirano cijepljenje zastupnika


U Saboru je u 13 sati počelo organizirano cijepljenje zastupnika. Prema najavama, trebalo ih se odazvati 50-ak. Cijepljenju neće pristupiti njih 30-ak, koliko ih je bilo zaraženo virusom.

Među prvima se cijepio HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić koji je prebolio koronu. Imao je, podsjetimo, težak oblik bolesti, liječio se u bolnici i primao je kisik. Budući da spada u rizičnu skupinu, ipak se cijepio.

Bojan Glavašević iz Kluba zastupnika Zeleno-lijevog bloka najavio je kako se članovi Kluba neće cijepiti u saboru, već su se za cjepivo prijavili kod liječnika opće prakse. "Cijeli moj klub se prijavio normalno kod liječnika opće prakse za cijepljenje, kad već bude red na nas. Nećemo se cijepiti dok ima onih kojima je potrebnije", napisao je Glavašević na Twitteru.

 

Patrik Macek/PIXSELL

 

Potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk je nedavno poručio da je njihovo cijepljenje "simbolično" da se pokaže građanima kako se žele cijepiti i da pozivaju na cijepljenje.

Predsjednik Mosta Božo Petrov je prošli tjedan pak kazao kako bi ga bilo "sramota uzeti cjepivo pored tih ljudi i rizičnih skupina".

Predsjednik sabora Gordan Jandroković je pak kazao kako se cijepljenjem zastupnika šalje poruka. - Moj stav je da mi kao političke osobe vlastitim primjerom šaljemo poruku da se cijepiti treba. Cijepit će se oni koji nisu preboljeli covid i koji spadaju u rizične skupine - kazao je prošli tjedan Jandroković, prenosi  Index.hr.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook