Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozač motocikla „zaradio“ kaznu od 17.700 kuna

  • foto: ilustracija

    foto: ilustracija


Tridesetjednogodišnji motociklist zadobio je lakše tjelesne ozljede u prometnoj nesreći koja se dogodila  1. travnja oko 22,20 sati u Svetom Križu. Kako javlja policija, nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na kolniku te je ulaskom u zavoj izgubio nadzor na vozilom, pao na kolnik i zadobio lakše tjelesne ozljede.

Nakon pada motocikl je klizeći po bočnoj strani prešao na suprotnu prometnu stranu kolnika, gdje je došlo do udara u prednji dio osobnog automobila koji se kretao iz suprotnog smjera, pravilnom kolničkom trakom.

Vozaču, 31-godišnjaku utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,63 promila, također je utvrđeno kako je upravljao motociklom bez registarske oznake i bez upisane „A“ kategorije u vozačku dozvolu. Vozač je uhićen,  pravomoćnom presudom izrečena novčana kazna u iznosu od 17.700,00 kuna i zabrana upravljanja vozilima „A“ kategorije u trajanju od tri mjeseca, koja će se izvršiti ako 31-godišnjak u roku tri godine od pravomoćnosti presude položi vozački ispit za upravljanje vozilima „A“ kategorije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook