Prethodni članak
Sljedeći članak

Višestrukom recidivistu prometnih prekršaja privremeno oduzet moped

Jučer, 24. svibnja, oko 14.00 sati, u Bedekovčini, policijski službenik Postaje prometne policije Krapina je prilikom nadzora prometa zaustavio moped kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin


Jučer, 24. svibnja, oko 14.00 sati, u Bedekovčini, policijski službenik Postaje prometne policije Krapina je prilikom nadzora prometa zaustavio moped kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin. Izvršenim provjerama utvrđeno je kako 31-godišnjak upravlja mopedom stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i bez zaštitne kacige. Nadalje je utvrđeno kako je moped neregistriran i neosiguran. Isto tako, daljnjim provjerama utvrđeno je kako je 31-godišnjak u nazad godinu dana već tri puta pravomoćno osuđivan za takve ili slične prekršaje u cestovnom prometu, zbog čega je temeljem Prekršajnog zakona uhićen. Zbog počinjenih prekršaja iz čl. 216., čl.114. i čl. 238. Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega je podnijet optužni prijedlog Općinskom sudu u Zlataru, Stalna služba u Zaboku, gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 dana, a isto tako privremeno mu je oduzeto prometno sredstvo (moped), izvijestila je PU krapinsko-zagorska.

Glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Zoran Lončar rekao je da je ovo prvi slučaj oduzimanja vozila višestrukom recidivistu prometnih prekršaja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook