Prethodni članak
Sljedeći članak

V.d. ravnatelja KB Dubrava: ‘Sestra koja odlazi u Njemačku proslavila je s kolegicama’

Ivica Lukšić kaže da još uvijek nema pune informacije što se tiče navedenog događaja


Vršitelj dužnosti ravnatelja KB-a Dubrava Ivica Lukšić je u razgovoru za N1 komentirao skandaloznu snimku tuluma u najvećoj hrvatskoj covid-bolnici. Na snimci nastaloj ovog mjeseca koju je objavio RTL se vidi kako medicinske sestre i drugo osoblje uz živu glazbu slave bez ikakvog pridržavanja epidemioloških mjera. Komentirajući spornu snimku koja je uzburkala javnost ravnatelj KB-a Dubrava Ivica Lukšić kaže da još uvijek nema pune informacije što se tiče navedenog događaja, prenosi Index.hr.

"Sestra koja odlazi u Njemačku proslavila je s kolegicama"

"Ja sam, kao i naša javnost, jučer bio upoznat s tim. Vidio sam snimku jučer prvi put u rukama na mobitelu novinarke RTL-a. Žao mi je zbog toga i žao je velikoj većini osoblja KB-a Dubrava jer to baca lošu sliku i sjenu na sve dobro što se svakodnevno tamo radi", kazao je Lukšić te dodao:

"Prema neslužbenim informacijama, što sam do ovog časa uspio saznati, radilo se o prostorima koji su izvan covid-dijela, u sobi za odmor u podrumu na odjelu rehabilitacije. Navodno je jedna sestra koja odlazi na rad u Njemačku slavila svoj oproštaj i proslavila je sa svojim kolegicama."

"Žao mi je što je to prvo izašlo u javnost"

"Mogu odgovorno reći da ćemo ispitati sve okolnosti. Žao mi je što je to prvo izašlo u javnost, da se nije sestra ili tko je bio u posjedu te snimke obratila svojoj glavnoj sestri ili glavnoj sestri bolnice ili upozorila ravnateljstvo bolnice. Mi bismo poduzeli sve mjere i tako zaštitili ugled svih radnika i naše ustanove u cjelini. Međutim, što je tu je", kazao je Lukšić. Bolnica će napraviti sve da izvidi sve okolnosti i kontekst u kojem se događaj dogodio, kazao je također. Na pitanje novinarke N1 kada se sporni događaj dogodio, Lukšić odgovara: "Navodno početkom mjeseca. Ne znam točan datum. Ja sam to jučer saznao i prvi put sam vidio snimku."

"Možda mogu prepoznati jednu od sestara"

Kaže da još uvijek nije stigao razgovarati sa svima te da ne prepoznaje većinu aktera sa snimke. "Možda mogu prepoznati jednu od sestara, tako da… Porazgovarat ćemo sa svima i poduzeti, naravno, mjere koje su potrebne", dodao je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook