Prethodni članak
Sljedeći članak

Ukrao stotine sadnica autohtone zagorske loze, nudi se nagrada za informacije o lopovu

Iz Trgocentra poručuju kako za svaku korisnu informaciju, koja može dovesti do otkrivanja počinitelja, nude bogatu novčanu nagradu


U noći s utorka na srijedu drski je lopov provalio u ograđeni Trgocentrov Rasadnik Mirkovec kod Svetog Križa Začretja te ukrao više stotina komada sadnica autohtone zagorske sorte vinove loze, svetokriške beline.

 

Kako doznajemo, kradljivac nije napravio materijalnu štetu na ogradi, no ipak je oštetio poznato zagorsko poduzeće za više tisuća kuna, zbog čega su iz Trgocentra slučaj prijavili policiji. – U srijedu ujutro primijetili smo da je netko iščupao iz našeg rasadnika više stotina komada sadnica beline, prijavili smo to policiji i danas je policija došla napraviti očevid. Nama je izrazito važno da se počinitelj pronađe, stoga nudimo novčanu nagradu za svaku informaciju koja bi mogla pomoći u otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela – rekli su nam u Trgocentru.

Inače, u Trgocentrovom Rasadniku u Mirkovcu trenutno se uzgaja preko 47 tisuća komada sadnica autohtonih zagorskih sorti vinove loze, a upravo sad je pravo vrijeme da se vade iz rasadnika i sade u vinogradima. – Sad se vade i sade, a ukoliko ih netko želi saditi na proljeće, to je također moguće, ali se u tom slučaju sadnice trebaju skladištiti do proljeća u hladnjači. Ovaj lopov koji je ukrao sadnice, ne samo da je učinio kazneno djelo, već je i napravio štetu samim sadnicama. One se trebaju vaditi stručno, pažljivim iskapanjem, na način da se sačuva korijen sa svim kapilarama. Budući je lopov ove sadnice samo na brzinu nestručno iščupao, vrlo vjerojatno mu se njih barem dvije trećine neće ni primiti, odnosno, propast će – pojasnili su nam iz Trgocentra te još jednom ponovili kako za svaku korisnu informaciju, koja može dovesti do otkrivanja počinitelja, nude bogatu novčanu nagradu.

Iz Policijske uprave krapinsko – zagorske na naš su nam upit potvrdili da su zaprimili navedenu prijavu  te su nam rekli kako je trenutno u tijeku utvrđivanje okolnosti počinjenja kaznenog djela krađe i da se traga za sada još uvijek nepoznatim počiniteljem.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook